Jet set

Oraščanin najbolji dizajner Balkana

Oraščanin najbolji dizajner Balkana
Oraščanin najbolji dizajner Balkana

Duško Oraščanin, dizajner iz Banjaluke, ponio je priznanje za najboljeg dizajnera Balkana na "Balkanskim danima mode", koji su pod pokroviteljstvom i u organizaciji kompanije "Paolo's World Design" održani u glavnom gradu Austrije.

Po povratku u Banjaluku, Oraščanin je u razgovoru za "Nezavisne" otkrio da je samo iskustvo učestvovanja na ovom dvodnevnom modnom događaju bilo fantastično.

"A, nagrada zaista laska. Još sam pod utiscima, jer, složićete se, osvojiti nagradu za najboljeg dizajnera Balkana u jednoj takvoj sredini u kojoj vas baš i ne poznaju zaista nije mala stvar", istakao je Oraščanin.

Otkrio je da je uživao šest dana, koliko je proveo u Beču, gdje su se susretali sa cijelom političkom i preduzetničkom elitom Beča.

"Ono što bih posebno izdvojio jeste dolazak velikog broja stranih medija, kao i ambasadora Srbije, Makedonije i mnogih drugih političara iz Beča na moju reviju. Oduševljen sam maksimalno i još ne vjerujem da držim taj pehar u ruci", kazao je talentovani Oraščanin.

Osim Oraščanina, za nagradu za najboljeg dizajnera Balkana svojim kreacijama borili su se i dizajneri Miloš Miletić, Milica Tričković, Maria Macci, Aleksandra Bogdanović, Zlatko Jovanovski i Irina Toševa.

Oraščanin se u Beču predstavio sa 10 modela, koliko je i bilo dozvoljeno po propozicijama takmičenja za sve dizajnere.

"Predstavio sam se s modelima iz ženskog programa ekskluzivnih dugih haljina jer je Beč mjesto koje obiluje balovima i istinskom ljepotom, kao i nivoom. Smatrao sam da je to pun pogodak, a i ispostavilo se da sam bio u pravu", istakao je Oraščanin.

Jedan od njegovih modela nosila je i Sara Trajanović, manekenka iz Srbije, koja je u konkurenciji nagrada za modele osvojila treće mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije