Jet set

Ovako će izgledati vjenčanje vijeka

Ovako će izgledati vjenčanje vijeka
Ovako će izgledati vjenčanje vijeka

SVETI STEFAN - Sve je spremno za najveću svadbu ikada! Novak Đoković i Jelena Ristić su sletjeli juče oko 19.45 na aerodrom u Tivtu, a u isto vrijeme sletjeli su i njihovi roditelji.

Velika žurka za preko 150 zvanica biće održana večeras, dok će se glamurozna svadbena ceremonija održati sutra, na Kraljičinoj plaži, prenosi Telegraf.

Goste će zabavljati Miroslav Ilić, Milica Todorović, Željko Samardžić i Lena Kovačević, a crkveno vjenčanje će se održati u subotu, 12. jula, u manastiru Praskvica iznad Miločera.

Svadba

"Danas će biti organizovana svečana proba vjenčanja, gala žurka za preko 150 zvanica planirana je za večeras na Svetom Stefanu, a glamurozna svadbena ceremonija održaće se sutra, na Kraljičinoj plaži, kojoj je već nekoliko dana zabranjen pristup.

Jelena i Novak su sve zvanice zamolili da ne kupuju poklon, već da uplate novac na račun Fondacije Novak Đoković.

Buduća mlada nosiće vjenčanicu čuvene američke kreatorke Vere Vang, koja se otvara u struku, kako bi "prikrila" trudnički stomačić. Novak će nositi klasično odijelo za mladoženje.

"Pored mnogobrojnih zvanica iz srpskog, ali i stranog džet-seta, Novakov kum će biti prijatelj iz detinjstva, fudbaler Neven Marković.

Jelena će uzeti prezime prvog reketa svijeta, tako da će ubuduće biti Jelena Đoković.

Crkveno vjenčanje biće održano 12. jula  u manastiru Praskvica iznad Miločera, kojem će prisustvovati samo mladenci, kumovi i roditelji. Noleta i Jelenu će vjenčati lokalni sveštenik.

Smeštaj

Gostima je obezbijeđena povratna karta, a smješteni su u ekskluzivnim apartmanima u hotelu "Maestral" i u luksuznom rizortu "Aman", na Miločeru, pored Svetog Stefana.

Bračni par Đoković će boraviti u najskupljoj vili grada hotela, zvanoj "Sveti Stefan", koja je decenijama bila poznata kao "Vila 118", a u kojoj su odsjedale najveće holivudske dive.

Obezbeđenje

Cijelo ostrvo obezbjeđuje preko 25 brodova i oko 100 čuvara, koji ne dozvoljavaju ni muvi da priđe. Budući mladenci su zahtijevali potpunu diskreciju, pa je hostesamama, sobaricama, kuvarima, obezbjeđenju i svima ostalima koji rade na pripremi i održavanju vjenčanja zabranjeno da nose mobilne telefone. Takođe su potpisali ugovore sa najstrožim pravilima, u kojima se navodi da će platiti basnoslovne cifre ukoliko prekrše neko pravilo.

Dok traje veselje, turistima neće biti dozvoljeno da dođu na ostrvo, a magistrala je zatvorena već dva dana. Brodovima, čamcima, plivačima, pješacima i svima ostalima koji nisu pozvani na veselje, najstrože je zabranjen prilaz.

Rigorozne mjere obezbjeđenja se sprovode već nekoliko dana, tako da se Kraljičinoj plaži ne može prići već nekoliko dana, a od juče su i zvanično svi javni putevi koji vode kroz Miločerski park, kao i pješačke staze, zatvoreni. Specijalci su već blokirali dio Crnogorskog primorja, koji je nedaleko od mjesta ceremonije, dok će specijalne antiterorističke jedinice policije Crne Gore (SAJ), naoružani, sve vrijeme nadgledati mladence tokom svadbene ceremonije.

Pored privatne kompanije, na usluzi Đokovićima i gostima biće stavljena jedinica sektora Upravne policije za zaštitu lica i stvari, a sa morske strane patroliraće i Pomorska policija. Kompleks će biti pod najvećim mjerama obezbjeđenja, tako da ni ptica neće moći da prođe.

Mediji

Budući da su ekskluzivna prava na fotografije sa vjenčanja prodata strancima, srpski mediji neće prisustvovati svadbi.

Jedan strani magazin je izdvojio 500.000 evra kako bi prenosio utiske.

Trpeza

Iako Đokovići prave svadbu u vrijeme posta, na njihovoj trpezi će se, osim najraznovrsnijih posnih specijaliteta internacionalne kuhinje, naći i kajmak, njeguški pršut i jagnjetina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije