Jet set

Poznatima novac drag kao i slava

Poznatima novac drag kao i slava
Poznatima novac drag kao i slava

Gubitak slave samo je jedan od strahova s kojima se slavni svjetski pjevači, kreatori, glumci, sportisti, suočavaju, ali većina se takođe pribojava i "češljanja" poreskih službi, koje nerijetko provjeravaju njihove imperije.

Geri Barlou, uz Robija Vilijamsa najpoznatiji član benda "Take That", upravo iz tog razloga se nije našao na listi zvanica humanitarnog događaja, koji krajem ovog mjeseca organizuje Dejvid Kameron, britanski premijer.

Premda su ranije pokazivali uzajamnu naklonost i sarađivali, izostanak pop zvijezde ostrvski mediji direktno povezuju s aktuelnim procesom utvrđivanja izbjegavanja plaćanja poreza zvijezde.

Naime, protiv Barlou, ali i još dvojice članova grupe, Marka Ovena i Hauarda Donalda, kao i menadžera Džonatana Vilda, pokrenut je sudski proces s optužbom da su se udružili kako bi sakrili od poreskih obaveza prihod od čak 66 miliona funti.

Iako je Barlou miljenik Britanaca, jer ga je uvijek krasio epitet dobrog dečka kao suprotnost nestašnom Vilijamsu, te se isticao u humanitarnom radu, odlikovala ga je kraljica, a čitava javnost bila uz njega u teškim porodičnim trenucima gubitka djeteta, sve ovo nije spriječilo poreznike da se pozabave njegovim poslovanjem.

Na listama poznatih s obje strane Atlantika, koji su se u nekom trenutku karijere suočili s problemom oporezivanja, bilo je i onih koji su morali u zatvor. Glumac Vesli Snajps, poznat po ulogama u serijalu "Blejd", proveo je tri godine u federalnom zatvoru u Pensilvaniji zbog pokušaja utaje. Njegov kolega Nikolas Kejdž je zamalo izbjegao robiju plaćanjem 6,2 miliona dolara, dok je mlada zvijezda Lindzi Lohan morala da organizuje aukcije svojih stvari kako bi prikupila novac za namirenje duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije