Jet set

Razvod na britanski način

Razvod na britanski način
Razvod na britanski način

LONDON - Jedna od najdužih i najogorčenijih brakorazvodnih parnica u Velikoj Britaniji, koja je nedjeljama punila naslovnice domaće štampe, okončana je danas tako što je sudija jednog od supružnika opisao kao notornog lažova, a drugog, kao teoretičara zavjere.

"Ovaj slučaj je izuzetan, čak i po mjerilima najtežih bračnih lomova", izjavio je sudija Filip Mur, naloživši multimilioneru Skotu Jangu (51) da polovinu svoje imovine, vrijedne 40 miliona funti (65 miliona dolara) prepusti bivšoj supruzi Mišel Jang (49).

Tokom suđenja, koje je trajalo više od šest godina, Jang je pokušao da sebe predstavi kao "osiromašnog i bankrotiranog" biznismena, dok ga je njegova dojučerašnja supruga optuživala da je cijelu priču izmislio kako ne bi morao da joj da ono što joj pripada, tvrdeći da se njegovo bogatsvo mjeri u milijardama.

Jangovi su bili 17 godina u braku i imaju dvije kćerke.

Sudija je naveo da nije bilo moguće utvrditi cijelu istinu o Jangovoj finansijskoj situaciji zbog "nevjerovatnog broja laži koje je izneo", dok je za njegovu suprugu Mišel rekao "da svuda vidi zavjere".

Nakon odluke sudije, bijesna Mišel Jang opisala je presudu kao sramotnu.

"I dalje stojim iza svojih riječi. On posjeduje milijarde", kazala je ogorčena žena novinarima okupljenim ispred suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije