Jet set

Rolf Haris proglašen krivim za bludne radnje

Rolf Haris proglašen krivim za bludne radnje
Rolf Haris proglašen krivim za bludne radnje

LONDON - Australijski televizijski zabavljač Rolf Haris proglašen je krivim po 12 tačaka optužnice za bludne radnje nad 4 djevojčice u periodu dužem od 20 godina od 1968.

Neke od žrtava Harisa /84/, koji je bio televizijski voditelj, poznat i u Britaniji i Australiji više od 50 godina, imale su samo 7 godina.

Jedna od žrtava bila je školska drugarica njegove kćerke, koja je tada imala 8 godina. On se tereti i za 12 napada u periodu od 1968. do 1986.

On je posljednji od nekoliko poznatih ljudi kojima se sudi zbog seksualnih prestupa i pedofilije u Britaniji.

Haris, koji je rođen u Australiji ali je najveći dio karijere radio u Britaniji, uhapšen je prošle godine tokom istrage protiv Džimija Savila, još jednog poznatog britanskog voditelja emisija za djecu optuženog za masovnu pedofiliju i silovanje.

Savil, koji je bio radijski i voditelj televizijskih emisija za djecu na BBC-u, umro je u 84. godini u oktobru 2011, godinu prije nego što su se pojavile optužbe da je seksualno zlostavljao djecu i za više slučajeva silovanja.

Prema najnovijim podacima, Savil je "operisao" i po bolnicama i staračkim domovima, te skrnavio leševe. Vjeruje se da postoje stotine Savilovih žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije