Jet set

Roman Polanski o osjećanjima i frustracijama

Roman Polanski o osjećanjima i frustracijama
Roman Polanski o osjećanjima i frustracijama

LOS ANĐELES - Reditelj Roman Polanski u intervjuu za novi broj magazina "Veniti Fer" govori o svojim frustracijama i o tome kako se osjećao kao predmet mržnje zbog seksualnog zločina koji je počinio prije 30 godina.

Polanski (80), poljsko-francuski reditelj filmova poput "Rozmarina beba" i "Pijanista", 1977. godine je priznao da je imao seksualne odnose sa 13-ogodišnjom Samantom Gejmer tokom fotografisanja, pod dejstvom alkohola i droga.

U intervjuu za "Veniti Fer" Polanski je rekao da se osjećao da je više izmučen nakon što je uhapšen 2009. godine u Švajcarskoj, po nalogu SAD starom 31 godinu, nego kada je bio osuđen za zločin.

"To je bilo mučenje isto kao i nakon Šeroninog ubistva", rekao je Polanski misleći na netačne glasine da je umiješan u ubistvo svoje žene i glumice Šeron Tejt i njenih prijatelja 1969. godine, koje su ubili pripadnici sekte Čarlsa Mensona.

Intervju izlazi u novom broju magazina 10. septembra, uoči izlaska dokumentarca "Roman Polanski: Odd Man Out" Marine Zenović, koji će biti prikazan u SAD ovog mjeseca.

Polanski je pobjegao 1978. iz SAD nakon što je prethodno priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos, u strahu da bi mogao da dobije do 50 godina zatvora.

On je uhapšen 2009. godine na putu za filmski festivalu u Cirihu gdje je trebalo da dobije nagradu za životno djelo, a 2010. godine švajcarske vlasti su saopštile da neće izručiti reditelja SAD-u.

Reditelj je odgovorio na pisanja u medijima da živi kao bjegunac tako što je istakao da se 32 godine slobodno kreće po Španiji, Italiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Tunisu.

Iako je napustio Holivud prije 35 godina reditelj ima podršku glumaca poput Džeka Nikolsona, a njegovi filmovi se prikazuju na festivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije