Jet set

Senzualne vjenčanice za proljeće 2015.

Senzualne vjenčanice za proljeće 2015.
Senzualne vjenčanice za proljeće 2015.

Poznati kreatori su već predstavili svoje kolekcije vjenčanica za proljeće naredne godine, a u njima preovladava glamur i njeno veličanstvo čipka.

"Kraljica vjenčanica" kako neki zovu kreatorku Veru Vang, koju obožavaju mnoge mlade širom svijeta i sanjaju o njenim bijelim haljinama, kratkim filmom predstavila je viziju za svoju najnoviju kolekciju vjenčanica za proljeće 2015. Ona se odlučila da će u novoj kolekciji dominirati čipka, mada ima i svile i tila. Tema filma je poprilično tamna i neobična za vjenčanja, ali baš zbog toga vjenčanice dolaze do izražaja. Vjenčanice u kolekciji za iduće ljeto su, kako je rekla kreatorka, inspirisane „lakoćom postojanja, delikatne i disciplinirane, a istovremeno senzualne i zavodljive“.

Monik Lilije u kolekciji za proljeće 2015.izlaže vjenčanice sa uglavnom jednostavnim korzetima, dok je donji dio u obliku slova A, raskošan i pun cvjetnih detalja, a od boja pored bijele, tu su i plavkaste nijanse.

Oscar de la Renta kolekcija vjenčanica za proljeće 2015. kao da nas ponovno uči što je klasična elegancija i kako izgleda klasična mlada. Prišiveni biseri, perlice i šljokice dali su čipki, svili i tradicionalnom tilu jednu sasvim novu dozu elegancije. Rukavi na pola ramena i samo prividni izrezi vladali su revijom, koju je otvorila bosnonoga mlada, dok su modni dodaci kao kristalne ukosnice i rajfovi, biserne ogrlice i dramatični velovi dali dozu romantike.

Dženi Pekam je osvojila maksimum simpatija, prikazavši haljine koje mogu da bez puno prepravke obuku i "realne mlade", odustavši od tradicionalnih krojeva za princeze i sirene. Njena kolekcija sadrži i zavodljive nijanse sive, dodajući novost paleti vjenčanica.

I "Atelier Pronovias" koji slavi 50 godina karijere, je lansirao  kolekciju za 2015. godinu u kojoj svaka vjenčanica sjaji čarobnom ljepotom, glamurom i elegancijom i naravno preovladava čipka.

Svjetlo dana su ugledale i vjenčanice s potpisom majstora večernje mode Zuhaira Murada. Njegove večernje haljine obožavane su od strane zvijezda kao što su Dženifer Lopez i Eva Longorija, a da je on pravi majstor ceremonije, koji je uvijek na visini zadatka, dokazuje nam i dizajnerova najnovija kolekcija vjenčanica, koja se jasno poigrava s elementima visoke mode. Ovaj libanonski modni majstor obožavateljkama je priredio još jedan razlog za čežnju te je predstavio 15-ak bajkovitih vjenčanih modela, na koje će imuna ostati malo koja mladenka. Iako se zadržao u domenu bijele boje, poigrao se luksuznim materijalima i dekadentnim detaljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije