Jet set

Šta je obilježilo svadbu vijeka: Euforija koja se odavno ne pamti

Šta je obilježilo svadbu vijeka: Euforija koja se odavno ne pamti
Šta je obilježilo svadbu vijeka: Euforija koja se odavno ne pamti

SVETI STEFAN - Ono što je danima bila vodeća vijest medija, juče je dobilo najbolji epilog, na Svetom Stefanu u popodnevnim časovima vjenčali su se Jelena i Novak Đoković.

Od trenutka kada je ovaj par objavio  da će ozvaničiti vezu, javnost je pažljivo pratila sva dešavanja. Vjenčanje vijeka, kako ga mnogi nazivaju, moralo je da uz sve ove detalje dobije tu titulu.

Jelena je bila u elegantnoj bijeloj vjenčanici, dok je Novak odabrao sivo odijelo.

1) KRUNISANJE SREDNJOŠKOLSKE LJUBAVI

Veza Jelene i Novaka počela je kada su oboje bili u srednjoj školi. Ljubav je odoljela vremena i postala sve jača.

2) VIJEST O TRUDNOĆI I POBJEDA NA VIMBLDONU PRETHODILI VJENČANJU

Za nekoliko mjeseci Jelena i Novak će postati roditelji, vijest da će prvi teniser svijeta i njegova supruga dobiti prvo dijete privukla je skoro istu pažnju kao i vjenčanje, a ovu informaciju sa milionima fanova podijelio je upravo Novak.

Đoković je nedjelju dana prije vjenčanja ponovo postao najbolji teniser svijeta pobjedivši u finalu Vimbldona Rodžera Federera. Slavlje povodom ove  pobjede kulminiralo je na svadbi.

3) UGOVORI O TAJNOSTI, OGROMNE MJERE OBEZBJEĐENJA

Prije vjenčanja Jelena i Novak su izjavili da žele da njihova svadba protekne u tajnosti, daleko od medija. Očekivano, pažnja medija nije mogla da se izbjegne, ali se porodica Đoković  potrudila da u određenoj mjeri ispuni želje mladenaca.

"Svi muzičari, sobarice, hostese, konobari, kuvari, članovi obezbjeđenja potpisali su da javno neće govoriti o svadbi", rekao je izvor za "Blic".

Zaposlenima je bilo i  zabranjeno bilo kakvo snimanje i fotografisanje događaja. Na ceremoniji  je bio veliki broj službenika privatnog obezbjeđenja, a mladence i zvanice čuvala je crnogorska policija sa gliserima.

Pravo da izvještava sa vjenčanje dobio je samo britanski magazin "Hello".

4) I SVJETSKI MEDIJI O NOLETOVOM VJENČANJU

Sve je prethodne nedelje bilo u znaku ovog venčanja. Izveštavanju domaćih medija pridružili su se i vodeći svjetski mediji.

5) DRUG IZ DJETINJSTVA NOVAKOV KUM

Neven Marković, fudbaler švajcarskog Serveta, bio je Novakov kum na vjenčanju.

"Novak i ja smo stari drugari, tokom djetinjstva smo svaki dan igrali fudbal, takoreći visili na terenu. Rastali smo se kada je on otišao na akademiju kod Nikole Pilića, ali prijateljstvo i dalje traje", rekao je nedavno Neven.

6) DOMAĆE I SVJETSKE ZVIJEZDE NA VJENČANJU

Vjenčanje Jelene i Novaka održano je pod mermernom kupolom, koja je specijalno napravljena za tu prilku, a među zvanicama  su bile mnoge poznate ličnosti sa svjetske i domaće javne scene, između ostalih ruska teniserka Marija Šarapova, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Boris Beker sa svojim ljepšim polovinama, kao i mnogi drugi.

7) DVA DANA SLAVLJA I CRKVENO VJENČANJE

Jučerašnjoj ceremoniji prethodila je žurka na Svetom Stefanu,  a sutra će u manastiru Praskvica biti objavljeno i crkveno vjenčanje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije