Jet set

Stres elemeinišu vodom ili kesama

Stres elemeinišu vodom ili kesama
Stres elemeinišu vodom ili kesama

Stresnim situacijama svakodnevno je izloženo na milione ljudi, a istih nisu pošteđene ni slavne ličnosti, koje priznaju da su upravo zbog posla kojim se bave pod stalnim pritiskom, koji dovodi i do napada panike.

Većina njih nastoji da prikrije takve situacije, ali i navode da se na različite načine bore sa stresom. Glumica Ema Stoun išla je na dugogodišnje teraprije, Heder Loker ide na spa tretmane, ruča sama, a obje ističu da uz sebe uvijek moraju imati vodu ili sok od cvekle.

Pjevačica Lean Rimes priznala je da ide u rehabilitacioni centar, gdje se liječi od stresa i anksioznosti.

Ona je jednom prilikom priznala da se bolje osjeća kada je u rehabilitacionom centru, nego kada je kući, jer kroz priču sa stručnim osobama, svakodnevne treninge i odgovarajuću ishranu uspijeva postići ravnotežu u organizmu, koja dovodi i do njene psihičke stabilnosti.

Glumica Ema Stoun svjetsku slavu je stekla zahvaljujući ulogama u filmovima "The Help", "Crazy. Stupid. Love" i "The Amazing Spider-Man". Ona je priznala da se u prošlosti borila sa napadima panike koji su počeli kada je imala samo osam godina.

Nakon višegodišnje terapije, Stuonova je u 23. godini bila oslobođena strahova i spremna za glumačku karijeru, ali priznaje da ponekad još dobije napad panike. U njenoj torbi se uvijek može pronaći nešto slatko, voda ili sok od cvekle, što joj u momentu pomaže da snizi pritisak i normalno funkcioniše.

Poznata TV kuvarica Paula Din otvorila je dušu i ispričala o svojoj borbi s problemima koje joj je stvarao stres, zbog čega je znala biti zatvorena u kući sedmicama.

"Moje ruke bi bile umrtvljene i imala sam osjećaj kao da ću doživjeti srčani udar. Uvijek sam držala papirnu kesu pored sebe kako bih mogla disati u nju", rekla je Dinova.

Popularna glumica Heder Loker godinama se bori sa depresijom, a do takvog stanja, koje je 2012. godine bilo toliko kritično da je pokušala i da se ubije, doveo ju je glumački posao. Priznala je da je bilo momenata kada nije uspijevala da se na bilo koji način nosi sa slavom, medijima, novcem.

Dosta vremena je provela i u specijalističkim institucijama za liječenje, a u okviru terapije jahala je konje, išla na spa tretmane i ručala sama.

Učesnik MTV-jevih rialiti emisija Vini Guadgino, koji je i veliki zavodnik, priznao je kako ga stres ponekad toliko paralizuje, što je dovelo do toga da on vodi životnu bitku s kliničkom anksioznošću. To ga je primoralo i da privremeno napusti MTV show "Jersey Shore".

"Kontrolisanje ludosti, zaustavljanje stresa, izbjegavanje dramatičnih scena i suzdržavanje od hladnih osjećaja, moji su postulati za borbu. Saveznici u svemu bili su i redovna fizička aktivnost, ishrana, bazirana na unošenju dosta magnezijuma i kalcijuma i naravno pozitivni ljudi", rekao je Guadgino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije