Jet set

Sve što dotaknu pretvore u zlato

Sve što dotaknu pretvore u zlato
Sve što dotaknu pretvore u zlato

Ljepota je prolazna, a to sigurno najbolje znaju modeli koji su izgradili čitavu karijeru na osnovu svog izgleda.

Tajna ovih dama je da hod po pistama i poziranje nisu jedino čime zarađuju: sve su postale poslovne žene koje se, uz modeling, bave i dizajnom, te prodaju različite proizvode sa svojim imenom, od odjeće i parfema do namještaja.

Supermodeli koji su iskoristili svoju ljepotu i postali prepoznatljiva imena u svijetu i multimilionerke koje pretvore u zlato sve što dotaknu.

Žizel Bunšen: 290 miliona $

Ona je jedan od najpopularnijih modela na svijetu. Žizel Bundšen se bavi manekenstvom od 16. godine i do sada je bila zaštitno lice mnogih poznatih kompanija kao što su "Versace", "Louis Vuitton", "Dior", "Dolce i Gabbana". Važi za najplaćenijeg modela na svijetu.

Tajra Benks: 90 miliona $

Postala je poznata zahvaljujući naslovnici magazina "Sports Illustrated" i poslu "anđela" za "Victoria's Secret". Od tada Tajra Benks, sada četrdesetogodišnjakinja, nije se ograničavala samo na posao modela. Ona je glumica, televizijski producent, voditelj i pisac.

Hajdi Klum: 70 miliona $

Čuvena Njemica, koja sada ima 40 godina, postala je poznata kao model za kupaće kostime i veš. U svijet mode probila se naslovnicom magazina "Sports Illustrated". Kao "anđeo" modne kuće "Victoria's Secret" radila je čak 13 godina. Pošto više ne šeta modnim pistama, Klumova se posvetila dobrotvornom radu i voditeljskom poslu.

Naomi Kembel: 48 miliona $

Vjerovatno je najviše ostala upamćena kao model, ali i kao osoba jako prijeke naravi. Ona je jedan od prvih svjetskih supermodela i krasila je naslovnice više od 500 magazina. Ona je otvorila vrata mnogim crnkinjama u modnoj industriji, a bila je prvi tamnoputi model koji ima medijski vrlo ispraćen život.

Kejt Mos: 30 miliona $

Iako je niža od većine modela i uprkos problemima sa zakonom i drogom, Kejt Mos je imala vrlo bogatu i dugačku karijeru modela. Jedan od njenih najunosnijih poslova bila je kampanja za "Calvin Klein" i "Dior".

Ona je izbacila četiri parfema sa svojim potpisom i liniju tašni i aksesoara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije