Jet set

Za Imirzalioglua skočili u Neretvu

Za Imirzalioglua skočili u Neretvu
Za Imirzalioglua skočili u Neretvu

MOSTAR - Posjeta turskog glumca Kenana Imirzalioglua i turskog režisera Osmana Sinava pobudila je veliko interesovanje građana Mostara ali i brojnih turista, javlja Anadolu Agnecy (AA).

Imirzalioglu i Sinav su danas u popodnevnim satima posjetili Stari most i užu jezgru starog grada Mostara. Brojni građani, ali i strani turisti među kojima ima dosta Turaka opsjedali su omiljenog im glumca da se s njim fotografišu, što je Kenan  sa zadovoljstvom učinio. Poseban, počasni skok za Kenana izveli su skakači sa Starog mosta.

"Eto tako nam malo treba da nas neko usreći", prkomentarisali su prodavači suvenira u Kujundžiluku.

Ni Sinavi i Imirzaolioglu nisu krili svoja oduševljenja posjetom Mostaru

"Ovaj grad je kao pjesma. Iza sebe ima veliku tradiciju. Mislim da ovaj grad treba jako paziti, jer on čuva jedan od najvećih dijelova svjetske kulturne baštine", kazao je Sinav u izjavi za Anadolu Agency (AA).

Slična zapažanja iznio je i Imirzaloglu naglasivši kako je srećan što je imao priliku da vidi remek djela najpoznatijih turskih neimara.

"Vidjeti ovakvu bliskost, ovoliko daleko od Turske, jako je lijepo. Ovdje imamo priliku vidjeti svu ljepotu i različitost, jer ovdje svi žive u svojoj vjeri, govore svojim jezikom, poštuju sve kulture", kazao je on.

Imirzalioglu je na kraju obećao da će ponovo doći u Mostar.

Inače, Imirzalioglu i Sinav se nalaze u posjeti Bosni i Hercegovini povodom 6. Festivala turskog filma. Projekcija turskih filmova u Mostaru počeće u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije