Književnost

Anji Aprcović nagrada "Mali princ dječijeg carstva"

Anji Aprcović nagrada "Mali princ dječijeg carstva"
Anji Aprcović nagrada "Mali princ dječijeg carstva"

BANJALUKA - Učenica Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" iz Kotora Anja Aprcović dobitnik je nagrade "Mali princ dječijeg carstva", na regionalnom festivalu dječije poezije "Dječije carstvo" u Banjaluci, koji organizuje Udruženje građana "Kultart".

Aprcovićeva je nagradu dobila za pjesmu "Samo sa srcem dobro vidim" i kaže da joj je ovo četvrta nagrada u ovoj godini. "Počela sam da pišem otkad sam naučila slova, a u Banjaluci nisam prvi put“, rekla je ona.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je potrebno dati doprinos ogromnom trudu koji ulaže Udruženje građana "Kultart" kako bi obezbijedilo najkvalitetniji rad sa talentovanom djecom.

"Mi smo im i u ranijem periodu davali podršku i pokušavamo da im pomognemo i ove godine, jer zaista smatramo da ovi ljudi iz čistog entuzijazma prema djeci prave jednu nevjerovatnu priču", rekla je Rešićeva.

Direktor Festivala Slobodan Stošić rekao je da je za sve finaliste festivala u Banjaluci pripremljen kulturno-zabavni program, dok je nagradu "Princ dječijeg carstva" dobio pjesnik Ismet Bekrić.

"Finalisti su imali i kreativne radionice, a prije toga su naši gosti pisci posjetili škole u gradovima u blizini Banjaluke da ih vidi što više djece", rekao je Stošić.

Prvu nagradu u mlađoj kategoriji osvojila je Doroteja Derevenšek iz Maribora, a u starijoj kategoriji Selma Ahmetspahić iz Zenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije