Književnost

Berislav Blagojević: Sopotnik slavi život

Berislav Blagojević: Sopotnik slavi život
Berislav Blagojević: Sopotnik slavi život

Kada je muzika u pitanju preporučio bih album "Goblina" - "Roba s greškom".

Povratnički album pank rokera jedan je od onih koji podjednako snažno udara i u glavu i u stomak. Angažovan, energičan i svjež album "Goblina" danas i ovdje predstavlja ekscesnu pojavu s obzirom na to da poziva slušaoce da misle svojom glavom.

Takođe, moja preporuka je i album "Sopotnik" benda "Sopot" - Karakteristično hibridnog muzičkog izraza i nesvakidašnjih tekstova, treći studijski album banjalučkog benda već je stekao mnogo poklonika. Pozitivan, inovativan i progresivan, ovaj album slavi život i odašilje dobre vibracije ka priželjkivanom boljem svijetu.

Kada je u pitanju pisana riječ, zbirci pripovjedaka "Molski akordi" Mirka Demića, koja je ovjenčana Andrićevom nagradom, treba se iznova vraćati. Pažljivo i sjetno sagledavajući sudbine junaka-solista u orkestru (orkestracijama!), ova knjiga predstavlja istinski pripovjedački concerto grosso naše savremene proze i muziku za oči i dušu čitalaca.

Za knjigu Ivančice Đerić "Sva je priroda divlja i surova" može se reći da je detektivski roman koji je mnogo više od toga. Ispunjen simbolikom, interesantnim obrtima i finim humorom, ovaj roman je istovremeno i uzbudljivo putovanje kroz vrijeme u potrazi za odgovorima na brojna pitanja koja se tiču Balkana. 

Što se tiče kinematografije, moja preporuka je "Avgust u okrugu Osejdž". To je uzbudljiva porodična drama u kojoj se smjenjuju intrige, humor, frenetičnost, tuga i melanholija. Sjajnu glumačku postavu predvode standardno odlična Meril Strip, matrijarh porodice Veston i Džulija Roberts, koja je takođe odigrala izuzetnu rolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije