Književnost

Blagojević na književnoj koloniji u Tršiću

Blagojević na književnoj koloniji u Tršiću
Blagojević na književnoj koloniji u Tršiću

Banjalučki pisac Berislav Blagojević biće učesnik Međunarodne književne kolonije koja se u Tršiću, kod Loznice, održava u periodu od 6. do 12. avgusta.

U radu kolonije "Tršić 2014", pored Blagojevića, učestvovaće i Mira Duškova iz Bugarske, Miloš Đurđević iz Hrvatske, Đulijano Đeri iz Italije, te Tanja Rosić i Nenad Jovanović iz Srbije.

Pisci će se okupiti u Beogradu 6. avgusta i krenuti put Tršića, gdje će se družiti do 12. avgusta, kada je planiran povratak u glavni grad Srbije.

Tokom svog boravka u Tršiću pisci će održati književo veče u Loznici, a 12. će se predstaviti i beogradskoj publici na Kosančićevom vencu, gdje će čitati svoje radove na ruševinama Narodne biblioteke Srbije.

Ovogodišnju Međunarodnu književnu koloniju zajednički organizuju Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice i Srpsko književno društvo uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja Srbije, grada Beograda, opštine Loznica i Narodne biblioteke Srbije.

"Od prve kolonije početkom dvehiljaditih, pa sve do prošle godine, pisci iz zemlje, regiona, Evrope i sveta okupljali su se polovinom septembra, prvih nekoliko godina u Čortanovcima, a potom u Andrevlju na Fruškoj gori, Somboru i Senti, da bismo se ovog leta prvi put smestili u Vukovom Jadru, u Tršiću, rodnom mestu oca srpske moderne pismenosti", navode organizatori ove književne kolonije.

Blagojević je rođen 1979. godine u Slavonskom Brodu i objavio je tri knjige, ali i više od 20 popularnih, stručnih i naučnih radova. Zastupljen je u brojnim zbornicima i časopisima, a za posljednji roman "Tiši od vode" dobio je priznanje iz Fonda "Borislav Pekić".

Blagojević, koji trenutno živi i radi u Banjaluci, magistar je i geografskih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije