Književnost

Bojana Baralić: Pažnju okupira poezija Stupar-Trifunovićeve

Bojana Baralić: Pažnju okupira poezija Stupar-Trifunovićeve
Bojana Baralić: Pažnju okupira poezija Stupar-Trifunovićeve

Kada je tema pisana umjetnost, rado biram poeziju. Kao i u vizuelnim umjetnostima, najbliža mi je ona bez uljepšavanja, ona kojoj vjerujem. Zadržavam se tamo gdje najsnažnije osjećam iskrenost.

U stihovima Tanje Stupar-Trifunović nalazim snažnu energiju, iskrenost i direktnost. Knjiga poezije "Glavni junak je čovjek koji se zaljubljuje u nesreću" posljednjih dana okupira moju pažnju.

Takođe, opereta Žaka Ofenbaha "Orfej u podzemlju", koja igra u Narodnom pozorištu Republike Srpske, je kulturni podvig koji svakako ne treba propustiti.

Ekipa talentovanih glumaca,  muzičara i plesača, zajedno sa mentorima, učinila je da scena zrači udruženom snagom i energijom.

S obzirom na to da sam u svijetu plesa posebno me raduje što su izvrsne balerine svojim talentom i radom imale priliku da doprinesu oživljavanju ovog djela na sceni.

Biću toliko slobodna da se vodim trenutnim raspoloženjem i ovaj put odlučim i za TV seriju.

Uglavnom ne pratim televizijski program, ali "Seinfeld", "serija ni o čemu", uvijek može da me nasmije i tako zadrži ispred TV ekrana.

Iako prvi put emitovana 1989. godine, s pravom je jedna od najpopularnijih američkih humorističnih serija u istoriji televizije.

Džeri Sajnfild je po struci komičar te izvodi mnoge skečeve na pozornici. Svaka epizoda započinje jednim njegovim skečom. Njegov prijatelj Džordž Kostanca, niski, proćelavi, debeljuškasti i neurotični šaljivdžija, često mu se tuži na svoje probleme kojih ima mnogo, što je osnova zapleta brojnih epizoda.

Autor je akademska slikarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije