Književnost

Četvrti nastavak "Milenijuma" na 38 jezika

Četvrti nastavak "Milenijuma" na 38 jezika
Četvrti nastavak "Milenijuma" na 38 jezika

Najnovija knjiga iz poznate Milenijum trilogije (koja to više neće biti nakon objave četvrte knjige), zvaće se "Djevojka u paukovoj mreži" i nastaviće priču o Lizbet Salander i Mikaelu Blomkvistu.

Dugo iščekivanu knjigu napisao je švedski pisac i novinar David Lagerkranc, a biće objavljena 27. avgusta, i to na navodno čak 38 jezika.

Priča će pratiti slavni par koji smo prethodno upoznali u tri bestselera: "Muškarci koji mrze žene", "Djevojka koja se igrala vatrom" i "Kule u vazduhu", jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca krimića, Šveđanina Stiga Larsona.

Trilogija "Milenijum" objavljena je nakon Larsonove smrti 2004. godine i brzo je postigla svjetski uspjeh. I to u tolikoj mjeri da je Larson postao prvi pisac koji je prodao više od milion elektroničkih knjiga preko Amazona.

Naslovnicu najnovije knjige krasiće gola leđa žene s prepoznatljivom tetovažom zmaja, dok će ostale knjige iz serije biti ponovno objavljene s istim motivom, piše Independent.

Erland i Joakim Larson, otac i brat preminulog pisca, koji su naslijedili svu Stigovu ostavštinu i tantijeme za knjige, izjavili su da će, "dopuštajući Lagerkrancu da napiše svoju verziju Milenijumskog romana, likovi i svemir kojeg je stvorio Larson ostati živi".

Lagerkranca je britanski izdavač nove knjige, Kristofer Meklehos, prozvao istaknutim piscem i nevjerovatnim pripovjedačem, koji će "briljantno produžiti priču o Salanderovoj i Blomkvistu", piše Express.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije