Književnost

Dr Nele Karajlić: Ništa teže od pisanja

Dr Nele Karajlić: Ništa teže od pisanja
Dr Nele Karajlić: Ništa teže od pisanja

Promocija knjige "Fajront u Sarajevu" Nenada Jankovića, glumca, režisera i muzičara poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, održana je u četvrtak naveče u prepunoj Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Riječ je o priči o odrastanju, sarajevskoj raji i jednoj od najoriginalnijih ikona bivše Jugoslavije.

Karajlić je kazao da je knjiga nastala u njegovim razmišljanjima, sjećanjima i pokušaju da napravi reminiscenciju osamdesetih godina prošlog vijeka.

"Knjiga je nastala u pokušaju da iz sebe izvučem sve što znam o zanimljivom vremenu u kojem je jedan svijet nestajao", rekao je on.

Popularni Nele izmamio je osmijeh, ali i gromoglasan aplauz prisutnih, koji su uživali slušajući priče zabilježene u knjizi.

Poručio je da onaj ko misli da napiše autobiografiju treba to da učini onog trenutka kada ga život prvi put opeče i kad počne da misli.

"Nikad ništa teže nije bilo od pisanja, nema većeg ambisa od praznog lista papira koji moraš smisleno ispuniti", naveo je Nele i dodao da je kasnije, kada mu je pisanje pošlo za rukom, osjetio uzbuđenje slično onome dok je skakao po binama regiona.

Otkrio je da ima koncept za novu knjigu, radnog naslova "Soko", koju je počeo pisati prije knjige "Fajront u Sarajevu".

Nakon zvaničnog dijela promocije Nele se fotografisao s obožavaocima, kojima je potpisao knjigu.

Dodao je da je oduševljen što je upravo ova njegova knjiga jedna od najtraženijih na Međunarodnom sajmu knjiga u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije