Književnost

"Igra anđela" o trijumfu života

"Igra anđela" o trijumfu života
"Igra anđela" o trijumfu života

Nemam baš previše vremena za gledanje filmova, iako bih to voljela. Ali povremeno volim da pogledam domaći film, po mogućnosti u bioskopu na velikom platnu. Posljednji film koji sam uspjela gledati je "Mali Budo".

Postigao je veliki uspjeh i kod nas i u regionu pa je svakako bio vrijedan pažnje.

Više sam tip za knjige. Takođe, nemam previše vremena ni za čitanje, ali romane Ljiljane Habjanović-Đurović ne propuštam.

Moj favorit je "Igra anđela", koju sam pročitala dva puta.

''Igra anđela'' je knjiga dokaza o trijumfu života nad smrću. Opstajanja nad propadanjem. O velikoj mudrosti i velikoj snazi u vrijeme slabosti i sunovrata.

''Nikad ga više neću ovoliko voljeti. Zato što neću moći. Zato što se ne može ovoliko voljeti i sa silinom tog osjećanjau sebi živjeti duže od trena'', samo je jedan od sjajnih citata iz ove knjige.

Trebalo bi da imaa više takvih knjiga, jer ne samo što je zanimljiva, već donosi mnoge i istorijske činjenice i podatke iz kojih se mnogo može naučiti.

Nedavno je predstavljen i njen novi roman "Naš otac". To je potresna i istinita priča o ocu i kćerki, koji su se sreli prvi put poslije četrdeset godina. Sa njom su bile njene uspomene. Sa njim kćerka iz drugog braka. Taj susret donio je konačno razrješenje njihove životne drame.

Danina Milaković, novinarka BN televizije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije