Književnost

Književno veče povodom Dana šale u Mrkonjić Gradu

Književno veče povodom Dana šale u Mrkonjić Gradu
Književno veče povodom Dana šale u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada sinoć je organizovao književno veče na kojoj su čitani nagrađeni radovi koji su pristigli na 14. Međunarodni konkurs humora i satire o temi "Američki poker - ruski rulet - ?!", povodom 1. aprila - Dana šale.

Gost književne manifestacije bio je banjalučki književnik Slobodan Janković.

Na konkurs se prijavilo 115 autora iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Bugarske i Slovenije sa 1.350 aforizama, 35 priča, 65 pjesama, 110 epigrama, 20 pjesama u akrostihu, 20 šala i pošalica, 30 viceva, 10 basni, pet bajki i pet humoreski.

Za najbolji aforizam ove godine izabran je aforizam Miodraga Lazarevića iz Požarevca, koji glasi: "Američki poker - ruski rulet - kineske cipele!"

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je da se na ovaj konkurs iz godine u godinu prijavljuje sve više zainteresovanih aforističara.

"Ove godine je bio najteži, ali i najznačajniji konkurs, jer je bilo najviše zainteresovanih. Moramo znati da su humor i satira ozbiljna oblast, što su autori i pokazali", dodao je Ćoćkalo.

Nagrađeni aforizmi biće objavljeni u zajedničkom zborniku, povodom 14 godina konkursa humora i satire.

Svoje aforizme čitao je i satiričar Janković, koji je posebno oduševio mrkonjićku publiku.

"Bilo je divno veče, kao i običaj koji se ovdje gaji. Ljudi koji vode ovakav program su pravi ambasadori jednog grada. Mrkonjić je postao međunarodno poznato mjesto po kulturi i zabavi", rekao je Janković i dodao da mu je čast što su ga pozvali u ovaj grad, koji osjeća svojim i gdje je nekada išao u Gimnaziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije