Književnost

Koprivica promovisao 152 aforizma

Koprivica promovisao 152 aforizma
Koprivica promovisao 152 aforizma

BIJELJINA - Aforističar Momčilo Koprivica predstavio je večeras u Bijeljini svoju drugu knjigu "Bilo nam je dobro, ne ponovilo se" sa 152 aforizma kojim kritikuje sve oblasti svakodnevnice.

"Aforizam je sredstvo koje uvijek pogađa cilj, ali ga ne uništava, ima dugometan domet, ali ne razara, pa se zato niko ne ljuti na kritiku upućenu kroz ovu formu", rekao je Koprivica novinarima, uoči promocije koja je održana u prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Koprivica ističe da je aforistička scena u Semberiji vrlo plodotvorna i da ova forma, kako je ocijenio, ublažava i relativizuje sumornu svakodnevnicu.

U razgovoru sa novinarima Koprivica je izdvojio svoje omiljene aforizme - "Ako ste uvijek u pravu, znači da ste na vlasti", "Čovjek ima prijatelje sve dok mu ne zatrebaju", "Pjesma bi nas održala da nismo promijenili ploču", "Da bi stigli do Sokoca morate skrenuti".

Recenzent knjige Jelina Đurković istakla je da aforizam liječi, jer se kroz aforizam čovjek smije u lice svakom problemu.

Koprivica je po zanimanju profesor istorije, godinama radi kao izdavač, a prvu knjigu aforizama objavio je 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije