Književnost

Krivi navodi pred bijeljinskom publikom

Krivi navodi pred bijeljinskom publikom
Krivi navodi pred bijeljinskom publikom

BIJELJINA - Zoran Simić Zoks, satiričar iz Foče, promovisao je u četvrtak uveče u biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini svoju treću knjigu aforizama pod nazivom "Krivi navodi".

"Bijeljina je moja druga jazbina, jer su moji pokojni roditelji iz okoline ovoga grada. Nisam imao neku veliku reklamu, ali gospodin Jovan Cvetković promociju je sjajno organizovao, tako da sam u tom gradu prvi otvorio kulturnu sezonu", rekao je Simić za "Nezavisne novine".

"Što je situacija teža, meni je lakše pisati, imam više izvora, pitanja, plodniji sam kao autor", dodao je on.

Kako u njegovoj biografiji stoji da "živi i ne radi u Foči", na pitanje koliko je za razliku od aforističara kao čovjek nesrećan zbog današnjice, Simić je rekao da mu je žao što se socijalizam nije produžio dalje.

Ovako mu je ostalo, kako navodi, samo da piše aforizme, književnu granu u kojoj, pogotovo u Semberiji i Posavini, niže uspjeh za uspjehom, što dokazuje i posljednja knjiga u kojoj je objavljeno 300 aforizama o politici i muško-ženskim odnosima.

Na promociji u Bijeljini izjavio je da ima pripremljeno još 2.000 aforizama za objavljivanje, što obećava veću afirmaciju i više druženja u budućem vremenu sa ovim aforističarem.

U dogovoru sa Miladinom Berićem promociju svoje najnovije knjige u Banjaluci planira na proljeće.

Simić je rođen 1959. godine.  Ranije je objavio knjige "Aforizmi i pokoja misao" 2011. godine i "Na klackalici" 2012. godine, a aforizmi mu se nalaze i u dva zbornika u Republici Srpskoj. Na promociji u Bijeljini je svoje aforizme publici predstavio i sugrađanin Zoran Trbić, koji ima objavljene dvije knjige aforizama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije