Književnost

"Krivica" priča o izazovima žene

"Krivica" priča o izazovima žene
"Krivica" priča o izazovima žene

BANJALUKA - Roman "Krivica", prvenac autorke Sande Lojić, je prema njenim riječima svjedočenje jednog vremena, a kroz ovo djelo se prožimaju društveno-politički i socijalni odnosi našeg društva, sa naglaskom na vrijednosti braka i porodice.

Njena knjiga, koja je promovisana u petak veče u restoranu "Aquana" u Banjaluci, trenutno traži put do čitalačke publike, uz nadu autorke da će imati svoje poklonike.

"Budućim čitaocima šaljem svoju emociju i nadam se da će 'Krivica' naći put do njihovog srca. Upravo će čitaoci odlučiti da li ću ja dalje da nastavim sa pisanjem, dakle odgovornost je na njima. Ukoliko odreaguju na moju 'Krivicu' onako kako se ja iskreno nadam, jer sam je stvarala punim srcem, biću srećna i nastaviću s radom", rekla je Lojićeva.

Boris Milanović, dramaturg i jedan od recenzenata knjige, naveo je da je ovaj roman neuobličen, ponekad banalan, ali iskren, da daje čitaocu, nadasve čitateljkama, presjek dubokih osjećanja, radosti, tuge, uspjeha i padova, dobrog i lošeg. Lojićeva je napomenula da je roman namijenjen svima, ali da će se žene lakše poistovjetiti sa glavnom junakinjom jer svaka se bar jednom našla pred izazovima o kojima je pisala u ovom romanu.

Kako je ocijenio recenzent, profesor Zoran Đerić, "Krivica" je snažno, iskreno, autentično prozno djelo, napisano u formi ispovijesti, s namjerom prije svega da se iznese jedna životna priča koja ima svoje i lijepe i ružne strane.

Da promocija bude bogatija pobrinule su se glumice Radenka Ševo i Ljiljana Čekić, koje su čitale odlomke iz knjige, ali i Sandina kćerka Milica i pjevačica Maja Tatić, koje su izvele nekoliko numera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije