Književnost

Nataša Novaković: Koeljove poruke zaokupe naše misli

Nataša Novaković: Koeljove poruke zaokupe naše misli
Nataša Novaković: Koeljove poruke zaokupe naše misli

Pretežno volim da čitam knjige brazilskog pisca Paula Koelja, jer su opuštajuće i uvijek imaju poruku da na kvalitetan način zaokupe naše misli. Posljednja knjiga koju sam pročitala je njegovo djelo "Pobjednik je sam", koja je objavljena 2008. godine.

Veoma je čitana, prevedena je na 44 jezika i preporučila bih svima koji je nisu pročitali da to učine. Radnja je smještena u svijetu mode i filma, a tema ukazuje na moć pojedinaca, na bahatost i na koji način uspjeh manipuliše ljudskim snovima da bi ih na kraju uništio... Knjiga dočarava uzbudljivu sliku svijeta prezasićenog glamurom i govori o velikim posljedicama opsjednutosti slavom, a u priči koja se odvija tokom 24 sata glavni junak, ruski milijarder Igor, čini mnogobrojne zločine da ostvari san - da vrati ženu koju voli.

Osim što treba što više čitati knjige jer oplemenjuju naš um, smatram da kad god nam vrijeme dozvoli treba da posjetimo bioskop i da se opustimo uz dobar film. Volim da gledam filmove, a posljednje filmsko ostvarenje koje sam gledala, na nagovor supruga, je "Herkul". Mit o Herkulu je poznat, tako da je suvišno govoriti o tome. Pouka ovog filma je da treba da vjerujemo u sebe i da samo na taj način možemo postići velike stvari. Ne mogu se baš pohvaliti da redovno posjećujem pozorište, jer mi to najčešće profesionalne obaveze ne dozvoljavaju, ali mislim da u pozorištu vlada posebna atmosfera koju treba doživjeti. Moja posljednja posjeta pozorištu bila je predstava "Narodni poslanik", koja je rađena po tekstu Branislava Nušića, a u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Nataša Novaković, košarkašica KK Temišvar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije