Književnost

Nikoli Vukoliću nagrada za najbolju knjigu

Nikoli Vukoliću nagrada za najbolju knjigu
Nikoli Vukoliću nagrada za najbolju knjigu

BANJALUKA - Književniku Nikoli Vukoliću večeras je u Banjaluci uručena godišnja nagrada za najbolju knjigu u 2013. godini - za knjigu kritika i eseja "Zabilježeno".

Autor Nikola Vukolić rekao je novinarima da je za ovo djelo već dobio jednu nagradu-nagradu čitalaca, jer je knjiga sva rasprodata, te da uskoro očekuje njeno drugo izdanje.

"Ova knjiga je knjiga iskrenosti, jer dok sam je pisao držao sam se savjeta `nek ritam srca nosi tijelo, duša - to je stil`. Zato sam želio u ovoj knjizi da se suočim sam sa sobom, da se ispovijedim sam sebi i da sve to zapišem", istakao je Vukolić.

Nagradu dodjeljuju Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Banjaluka i grad Banjaluka.

U obrazloženju žirija navedeno je da je Vukolićevo djelo obnovilo poetsku formu eseja, predstavivši poznate autore i njihova djela iz domaće i evropske književnosti.

Knjiga eseja i kritika "Zabilježeno" autora Nikole Vukolića objavljena je nedavno u izdanju Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd i izdavačke kuće "Prometej" iz Novog Sada.

Riječ je o knjizi eseja i kritika koju je književnik Nikola Vukolić napisao u posljednjih tridesetak godina.

Knjiga je podijeljena po ciklusima: Eseji, Zabilježeno o Kočiću, Zabilježeno o prozi, Zabilježeno o poeziji i Zabilježeno u bilježnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije