Književnost

Objedinjeni "Dučićeve večeri poezije" i "Dučićev dan"

Objedinjeni "Dučićeve večeri poezije" i "Dučićev dan"
Objedinjeni "Dučićeve večeri poezije" i "Dučićev dan"

TREBINJE - Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su usvojili odluku po kojoj se "Dučićev dan" i "Dučićeve večeri poezije" od ove godine objedinjuju u jedinstvenu pjesničku manifestaciju, koja će biti održavana početkom aprila, oko Blagovijesti, kada je i datum upokojenja velikog pjesnika.

 U obrazloženju odluke, gradonačelnik Slavko Vučurević rekao je da je to bio prijedlog Savjeta manifestacije, da neće uticati na sadržaj i kvalitet programa posvećenih Jovanu Dučiću, te da je odluka o objedinjavanju manifestacija i finansijski racionalnija.

"Na ovaj način ćemo uštedjeti znatna sredstva koja ćemo možda upotrijebiti za izdavačku djelatnost koja je se odnosi na Jovana Dučića", rekao je Vučurević.

Ovakvu odluku nisu podržali odbornici SNSD-a, koji smatraju da se na ovaj način umanjuje značaj kulture u ovom gradu koji, kako su naglasili, već odavno važi za grad kulture i Dučićev grad.

"Kada u posljednjih godinu i po dana na sceni vlada nekultura, onda je logogično da se i manifestacija `Dučićeve večeri poezije` održava u manjem obimu", rekao je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Zdravko Butulija.

Butulija je istakao da veliki srpski pjesnik zaslužuje više od jedne manifestacije, naglasivši da nije bilo nijednog opravdanog razloga da se "Dučićeve večeri poezije" i "Dučićev dan" objedinjuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije