Književnost

Parsons: Beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski

Parsons: Beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski
Parsons: Beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski

BEOGRAD - Beogradski sajam knjiga trebalo bi da zamijeni frankfurtski kao vodeći evropski sajam knjiga, smatra britanski autor Toni Parsons.

"Smatram da beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski, koji je dosadan mali sajam u dosadnom gradiću, a beogradski je pun života, energije, bliži čitaocima, manje fokusiran na posao, a više na ljude i knjige. Volio bih da beogradski zamijeni frankfurtski kao vodeći evropski sajam knjiga", rekao je Parsons Tanjugu.

Pisac koji je kao gost "Lagune" obišao Niš i Požarevac i gostovao na beogradskom Sajmu knjiga, publici koja voli i poznaje njegove romane koji se bave temama ljubavi, porodice, muško-ženskih odnosa "Čovjek i dječak", "Za moju malu" predstavio je svoj novi roman - triler "Jedan po jedan".

Parsons je jedan od glavnih autora "Lagune", koja je objavila dvanaestak njegovih romana.

Karijeru je počeo 1970-ih kao rok novinar, a devedesetih je postao i jedan od najpopularnijih televizijskih komentatora u emisiji "Lejt rivju" na BBC-u.

Književnu slavu stekao je prvim romanom "Čovjek i dječak", koji je za samo dva mjeseca prodat u tiražu od 750.000 primjeraka.

Jedan je od najčitanijih savremenih književnih stvaralaca u Engleskoj, iako za sebe kaže da je i dalje novinar pošto i dalje piše kolumne i tekstove za nekoliko listova i magazina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije