Književnost

Predstavljena knjiga "I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom"

Predstavljena knjiga "I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom"
Predstavljena knjiga "I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom"

BANJALUKA - U Narodnom pozorištu Republike Srpske sinoć je održana promocija knjige "I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom" novinarke i urednice Religijskog programa Radio Televizije Republike Srpske, Žane Vukosavljević.

Osim autorke, o knjizi su govorili recenzenti dr Vladislav Topalović, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "Sv. Vasilije Ostroški" u Foči, i arhimandrit Danilo Pavlović, iguman manastira Žitomislić. Promociji knjige prisustvovao je i Njegovo Preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački gospodin Atanasije Rakita.

"Povod za pisanje djela bio je razgovor sa Blaženopočivšim srpskim patrijarhom Pavlom, sa kojim je snimljen božićni razgovor u decembru 2003. u zgradi Patrijaršije srpske pravoslavne crkve u Beogradu", rekla je autorka Žana Vukosavljević.

Iguman manastira Žitomislić, arhimandrit Danilo Pavlović istakao je da mnogo znači kada u novinarskom svijetu postoji neko ko, pored dobro korištenih terminoloških odrednica, zna da pogodi suštinu priče.

"Budući da Patrijarh Pavle nije mnogo javno govorio ili pisao, svaki njegov govor, svaki njegov tekst ili trag o njegovom razmišljanju je dragocjen", rekao je Vladislav Topalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije