Književnost

Promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu"

Promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu"
Promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu"

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci večeras je promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu" autora dr Neleta Karajlića.

Karajlić je rekao da je knjiga nastala u njegovim razmišljanjima, sjećanjima i pokušaju da napravi reminiscenciju osamdesetih godina prošlog vijeka.

"Knjiga je nastala u pokušaju da iz sebe izvučem sve što znam o jednom zanimljivom vremenu u kojem je jedan svijet nestajao, drugi nastajao, u kojem su se lomili kapitalizam i komunizam, i u kojem je rok muzika bila religija", rekao je Karajlić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je knjiga nastala iz nesebičluka, odnosno potrebe da publici koja će čitati knjigu i za 20 godina podari sliku Jugoslavije.

"To je bila zemlja koja je imala svoju priču, svoje loše i dobre strane, ali i zbog koje smo ušli u takav haos kakve su bile devedesete godine. Publika koja je doživjela onu sudbinu koju i ja, nas 150.000 koji su otišli iz Sarajeva, a koji su pročitali knjigu - dijele to osjećanje koje sam ponudio u njoj", naglasio je Karajlić.

On je dodao da je knjiga uspjela da za Sarajevo i osamdesete godine prošlog vijeka zainteresuje i ljude koji nemaju nikakve veze sa Sarajevom.

Karajlić je naveo da ima koncept za novu knjigu koju je počeo pisati prije knjige "Fajront u Sarajevu".

"Ali `Fajront` je napravio toliki uspjeh da se bojim da će ljudi, šta god sada da napišem, htjeti da čuju ono staro. Isto je bilo i kada sam napravio `No smoking orkestra`, ljud i su rekli ovo je dobro, ali ono staro `Zabranjeno pušenje` je bolje", zaključio je Karajlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije