Književnost

Sajam knjige mami čitaoce

Sajam knjige mami čitaoce
Sajam knjige mami čitaoce

Drugi dan 19. međunarodnog sajma knjige, koji se u organizaciji "Glasa Srpske" održava u Banjaluci, protekao je u znaku raspoloženih posjetilaca koji su tražili nova izdanja, ali i nastojanja izdavača da se što bolje predstave pred banjalučkom knjiškom publikom.

Među izlagačima redovni gosti svake godine su predstavnici izdavačke kuće "Laguna" iz Beograda, na čijem štandu su nam rekli da su ove godine objavili oko 200 novih naslova, među kojima se može naći za svačiji ukus ponešto. Istakli su da su naslovi od kojih najviše očekuju novi roman Paula Koelja "Preljuba", "Fajront u Sarajevu" Neleta Karajlića, obnovljeno izdanje "Sljepilo" Žozea Saramaga, te novi naslovi Vladimira Arsenijevića, Aleksandra Ilića i Igora Marojevića.

Iako se najveći broj posjetilaca očekuje tokom vikenda, sportskom dvoranom "Borik" i juče se šetao veliki broj onih koji su u potrazi za stručnom literaturom, beletristikom, ali i šarenim stranicama za mališane.

Pored štanda Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo zatekli smo Natašu Marčetu, srednjoškolku iz Banjaluke, koja je istakla da traži literaturu za lektiru, ali i da se nada da će pronaći neke od klasika poput Dostojevskog, koji joj je omiljeni pisac, po sniženim cijenama. 

Među izlagačima koji su sa svojim izdanjima došli u Banjaluku našla se i izdavačka kuća "My Book", gdje se mogu pronaći noviteti za odrasle, ali i za djecu različitih žanrova.

"Izložene knjige na popustu su i do 50 odsto, a imamo i pogodnosti za najmlađe u vidu gratisa za popularne dječje naslove", kazali su nam na ovom štandu.

Sajam knjige u Banjaluci traje do 22. septembra, a posjetioci ga mogu posjetiti od 10 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije