Književnost

Stiže dopunjeno izdanje "Fajronta u Sarajevu"

Stiže dopunjeno izdanje "Fajronta u Sarajevu"
Stiže dopunjeno izdanje "Fajronta u Sarajevu"

BEOGRAD, 24. FEBRUARA /SRNA/ - Posebno, dopunjeno izdanje knjige "Fajront u Sarajevu" Nenada Jankovića, poznatijeg kao dr Nele Karajlić, koje sadrži bonus materijal i pogovor autora, biće u prodaji od četvrtka, 26. februara, najavio je beogradski izdavač "Laguna".

U saopštenju "Lagune" navodi se da je "Fajront u Sarajevu" teško, pomalo bolno, svakako sjetno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinili posebnim. 

"Unutar korica `Fajronta u Sarajevu` saznaćete neke od detalja neophodnih da u potpunosti shvatite ko su bili, ili ko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom do po Sarajevskom atentatu", navodi izdavač knjige.

Iz "Lagune" podsjećaju da je "Novi primitivizam" Sarajevo učinio drugačijim i dao mu oreol avangarde, a najveća zvijezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.

"Ovo je njegova priča, iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće razumeti do kraja", ističe se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije