Književnost

Tuzlanski "Vezeni most" odgođen za oktobar

TUZLA - Zbog elementarnih nepogoda širokih razmjera, koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i dijelove Hrvatske, Upravni odbor Društva prijatelja knjige "Mali princ" Tuzla odlučio je da se ovogodišnji međunarodni dječji festival "Vezeni most" umjesto u planiranom terminu, od 28. do 30. maja, održi u oktobru.

Tačan termin održavanja festivala naknadno će biti saopšten.

Program festivala, inače, ostaje nepromijenjen: gost ilustrator je beogradski umjetnik svjetskog glasa, Bob Živković, čijom će retrospektivnom izložbom ilustracija biti otvoren ovogodišnji festival.

Tada će biti uručene nagrade za najbolje literarne radove učenika o temi "Šta priroda od nas traži - pitaj, pa nam kaži", dodijeliće se nagrada "Mali princ" za najbolju dječju knjigu objavljenu u 2013. u regionu (BiH, Crna Gora, Hrvatska i Srbija), a biće uručena i ovogodišnja nagrada "Mali princ" za stvaralački doprinos razvoju dječje literature u Bosni i Hercegovini.

Prema odluci Upravnog odbora, dobitnik te nagrade, najvišeg priznanja u BiH u oblasti dječje literature, ove godine je istaknuti bh. književnik Alija H. Dubočanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije