Književnost

U Bijeljini predstavljen roman "Naš otac"

U Bijeljini predstavljen roman "Naš otac"
U Bijeljini predstavljen roman "Naš otac"

BIJELJINA - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljen roman "Naš otac" Ljiljane Habjanović Đurović, što je njena treća knjiga iz porodičnog ispovjednog ciklusa.

Roman "Naš otac" nastavak je romana "Ana Marija me nije volela" i "Ženski rodoslov" i donosi priču o ocu i kćerki, odnosno o njihovom prvom susretu nakon 43 godine.

Đurovićeva je rekla da je ova knjiga napisana u slavu porodice.

"Šta znači živeti bez porodice najbolje znamo mi koji je nisamo imali", rekla je Đurovićeva u prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Ona je istakla da ova knjiga nije zaobišla, preskočila i promijenila nijednu istinu.

Najnoviji roman Đurovićeve svojevrsna je poruka roditeljima koji su ostavili svoju djecu da to nikako nisu smjeli da urade.

Dok roditelji negdje drugo grade svoje nove živote, kaže Đurovićeva, zaboravljaju da su iza sebe ostavili neka ljudska bića.

"Nikada ne bi smeli da smetnu sa uma da nisu ostavili pakete, terete, ne ni ostatke prethodnog života, nego bića koja za to vreme pate, čeznu, odrastaju, formiraju se kao ličnosti, koja se spremaju da jednog dana formiraju svoje porodice", rekla je Đurovićeva.

Knjiga "Naš otac" najprodavanija je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Roman je izašao na dan otvaranja Sajma i za osam dana prodato je 5.688 primjeraka.

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković rekao je da je ova godina, kada je riječ o promocijama, sa namjerom završena najčitanijim romanom na beogradskom Sajmu knjige.

"Svjesni smo i činjenice da publika u Semberiji i Bijeljini voli Ljiljanu Habjanović, pa smo im omogućili da na kraju ove godine prisustvuju promociji njenog najnovijeg romana", rekao je Cvjetković.

On je podsjetio da Narodna biblioteka "Filip Višnjić" ima svih 12 naslova Ljiljane Habjanović-Đurović.

"Ovo su izuzetno čitane knjige, neprestano se traže, što samo potvrđuje da je Habjanović Đurović jedan od najčitanijih pisaca i kod nas", rekao je Cvjetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije