Književnost

U Muzeju sa knjigom u ruci

U Muzeju sa knjigom u ruci
U Muzeju sa knjigom u ruci

Svi posjetioci manifestacije "Noć muzeja", koja je održana 7. juna u Banjaluci, mogli su da se uvjere da zaljubljenika u kulturu ima mnogo.

Ova manifestacija koja se od 1997. godine održava širom Evrope okupila je deveti put ljubitelje umjetnosti u gradu na Vrbasu.

Zahvaljujući kompaniji "M:tel" muzejima ne pripada samo ova po mnogo čemu jedinstvena noć, već je pod sloganom "Muzeji su u modi" cijela godina pretvorena u godinu muzeja.

Ulažući u kulturu i njegujući prave vrijednosti, kompanija "M:tel" potvrđuje društvenu odgovornost omogućavajući svim posjetiocima Muzeja Republike Srpske besplatno uživanje u svim sadržajima tokom cijele 2014. godine.

Pored bogatih sadržaja i muzejskih postavki, Muzej RS trenutno sprovodi akciju "U Muzeju sa knjigom u ruci", koja omogućava posjetiocima da budu humani i poklone knjigu za biblioteke iz poplavljenih područja.

Naročito raduje činjenica da je među posjetiocima Muzeja mnogo školaraca i djece.

Muzej RS u ovogodišnjoj "Noći muzeja" u potpunosti je bio podređen mladim umjetničkim snagama.

Mališani su najviše uživali u izložbi "Kameni svijet ledenog doba" autora Ivane Pančić.

"'Noć muzeja' je manifestacija koja se mora njegovati. Zaista sam osjetila sreću kada mi je jedan roditelj prišao i rekao da je njegovo dijete bilo u Muzeju prije deset dana i opet je poželjelo da dođe", istakla je Nada Puvačić, direktor Muzeja RS.

U prvim danima juna kroz Muzej je prošlo više od 400 djece vrtićkog i školskog uzrasta, a djeca iz Dječjeg vrtića "Zvjezdica" iz Banjaluke posjetila su Muzej RS za "Noć muzeja" i poklonivši dječje slikovnice za djecu iz poplavljenih područja dokazala da se humanost i prave vrijednosti njeguju od malih nogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije