• Mrtvi na cijeni, živi na samofinansiranju

  Mrtvi na cijeni, živi na samofinansiranju

  Milan Rakulj - 09.11.2014 20:45

  BANJALUKA - I pored toga što su na nedavno završenom Sajmu knjige u Beogradu učestvovala 33 izdavača iz RS i što je "Povelja uspjeha" dodijeljena Zadužbini "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, situacija u izdavaštvu kod nas je i više nego nezavidna, smatraju književnici.

  Foto
 • Ljiljana Smiljanić: Gradinar za one koji vole poeziju

  Ljiljana Smiljanić: Gradinar za one koji vole poeziju

  N.N. - 09.11.2014 10:59

  Kad god imam slobodnog vremena i volje, nakon napornog radnog dana, veče provodim uz knjigu. Često je to i moj recept za nesanicu. Uz neke nove naslove ima tih nekoliko djela kojima se često vraćam kad je raspoloženje u toj boji. To su svakako djela Meše Selimovića, ali, prije svega, roman "Tišine".

 • U Andrićgradu predstavljena dva zbornika

  U Andrićgradu predstavljena dva zbornika

  Srna - 08.11.2014 19:44

  U Andrićgradu su promovisani zbornici "Rizničari i pamtitelji" i "Ratna književnost Republike Srpske", čiji je izdavač Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 • Musićeva predstavila pjesme za odrasle

  Musićeva predstavila pjesme za odrasle

  V.D. - 05.11.2014 18:16

  TREBINJE - Moje pjesme za djecu i o djeci su nešto što stvorim za kratko vrijeme, što izleti i teče kao voda, dok je moja poezija za odrasle nešto što sam u stvari prava ja, nešto što je godinama nastajalo, ali takođe sa osvrtom na djetinjstvo, kaže trebinjska pjesnikinja Miladinka Musić.

 • Otvoreni »Višnjićevi dani«

  Otvoreni »Višnjićevi dani«

  Srna - 04.11.2014 21:03

  BIJELJINA - U Bijeljini je večeras svečano otvorena kulturna manifestacija "Višnjićevi dani", koja se ove godine održava u znaku 180 godina od smrti Filipa Višnjića, 150 godina od smrti Vuka Stefanovića Karadžića, 150 godina od rođenja Branislava Nušića, 100 godina od početka Velikog rata, te 90 godina od smrti Alekse Šantića.

 • Lipskoj uručena nagrada Evropski atlas lirike

  Lipskoj uručena nagrada Evropski atlas lirike

  Srna - 04.11.2014 20:43

  BANJALUKA - Poljskoj pjesnikinji Evi Lipskoj večeras je u Banjaluci uručena nagrada "Evropski atlas lirike", koju joj je dodijelilo Izdavačko preduzeće "Kuća poezije".

 • Mutabdžija čestitao pjesnikinji Evi Lipskoj

  Mutabdžija čestitao pjesnikinji Evi Lipskoj

  Srna - 04.11.2014 13:46

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija čestitao je poljskoj pjesnikinji Evi Lipskoj za nagradu "Evropski atlas lirike", koju joj je dodijelilo izdavačko preduzeće "Kuća poezije" iz Banjaluke, tenj poručio da Srpska na ovaj način širi spoznaje o kulturnom stvaralaštvu drugih naroda.

 • Jesenje »Kočićevo pero« Dragi Hedlu

  Jesenje »Kočićevo pero« Dragi Hedlu

  Srna - 04.11.2014 11:26

  BANJALUKA - Književna nagrada "Kočićevo pero" za jesen ove godine, koju dodjeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd, pripala je hrvatskom novinaru i piscu Dragi Hedlu za knjigu "Donjodravska obala", saopšteno je iz ove zadužbine.

 • Eva Lipska za »Nezavisne«: Moja mašta je bliska poeziji Vaska Pope

  Eva Lipska za »Nezavisne«: Moja mašta je bliska poeziji Vaska Pope

  Nevena Vržina - 03.11.2014 19:26

  Poljska pjesnikinja Eva Lipska smatra da nas preplavljuje talas bofla i banalnosti, ali i da je "dobro što postoji zemlja koja se nalazi svuda i naziva se Poezija".

 • Cicović: Uspješan nastup Srpske na sajmu knjiga

  Cicović: Uspješan nastup Srpske na sajmu knjiga

  Srna - 03.11.2014 16:23

  BEOGRAD - Nastup Republike Srpske na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu bio je uspješan kako za izdavače, tako i za pozitivan politički, kulturološki, sociološki i obični ljudski pogled na Republiku Srpsku, kao zemlju u kojoj se živi, radi i stvara u slobodi i sa elanom - istakao je direktor Predstavništva Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

 • Preminuo književnik Zvonimir Balog

  Preminuo književnik Zvonimir Balog

  Fena - 03.11.2014 12:42

  ZAGREB - Zvonimir Balog, najnagrađivaniji dječji pisac, umro je u nedjelju, 2. novembar u Zagrebu u 83. godini, saopštilo je danas Društvo hrvatskih književnika (DHK).

 • Predajom »Otvorene knjige« zvanično zatvoren Sajam knjiga

  Predajom »Otvorene knjige« zvanično zatvoren Sajam knjiga

  Srna - 02.11.2014 15:38

  BEOGRAD - Predajom "Otvorene knjige" ambasadora Kine Li Mančanga ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Čepurinu danas je zvanično zatvoren 59. Međunarodni beogradski sajam knjiga.

 • Parsons: Beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski

  Parsons: Beogradski sajam treba da zamijeni frankfurtski

  Srna - 02.11.2014 12:52

  BEOGRAD - Beogradski sajam knjiga trebalo bi da zamijeni frankfurtski kao vodeći evropski sajam knjiga, smatra britanski autor Toni Parsons.

 • »Povelja uspjeha« zadužbini »Petar Kočić«

  »Povelja uspjeha« zadužbini »Petar Kočić«

  Srna - 01.11.2014 15:55

  BEOGRAD - Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd dobila je "Povelju uspjeha" kao izdavač "Bašte sljezove boje" Branka Ćopića, koja je bila najtraženija knjiga na štandu Republike Srpske na ovogodišnjem 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

 • Sandra Ljubojević: Koncert »Divanhana« - uživanje u sevdalinkama

  Sandra Ljubojević: Koncert »Divanhana« - uživanje u sevdalinkama

  N.N. - 01.11.2014 12:13

  Veliki sam obožavalac Dostojevskog i svakako bih svakome ko voli dobro štivo preporučila bilo koju njegovu knjigu, i to ne samo poznatenaslove koji se mogu čitati po nekoliko puta, nego i njegove manje poznate priče i pripovjetke.

    2                  

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.