Muzika

Albarn nagrađen ovacijama

Albarn nagrađen ovacijama
Albarn nagrađen ovacijama

Vrhunskim nastupom Dejmona Albarna, po mišljenju mnogih jednog od najznačajnijih imena u muzici današnjice i frontmena brit-pop alternativnog benda "Blur", kao i jednog od najpoznatijih svjetskih DJ-eva Skrillexa okončan je treći dan na najvećoj festivalskoj bini na ovogodišnjem novosadskom "Exitu".

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam prvi put ovdje. Žao mi je što ovdje nisam došao sa svojim bendom 'Blur'. Imam osećaj da je trebalo da dođem mnogo, mnogo ranije", rekao je Albarn publici s prvim taktovima pjesme "Out of time".

Desetine hiljada ljudi imale su priliku da čuju i mnoge legendarne pjesme sastava "Gorillaz", kao što je "El mañana" i "Clint Eastwood", a zatim i jednu od najljepših pjesama "Blura" s albuma "Beetlebum" pod nazivom "All your life".

Albarn je u dahu odsvirao jednočasovni koncert, ali je nakon insistiranja publike ponovo izašao na binu, kada su se začuli prvi taktovi hita "Strange News From Other Star".

Zanimljivo je da je Skrillex potpuno neplanirano i na njegovu ličnu inicijativu zatvorio "Dance Arenu" tehno setom.

On je, navode organizatori festivala, nakon jednog od najposjećenijih nastupa na glavnoj bini "Exita", poželio da dođe i na elektronsku meku "Exit" publike.

Prije zvijezda večeri nastupili su srbijanski bend "Negativ", kao i svjetski priznata grupa iz Hrvatske "2Cellos", koji su oduševili publiku.

Dance arena je i treće veče zaredom bila dupke puna, a razlog zbog kog se to desilo, prije svega, bio je nastup Afrojacka, koji je na radost brojnih pristalica imao izvanredan nastup.

S njim je nastupio i DJ Quintino. Osim muzičkih spektakala, treću noć 15. "Exita" na Petrovaradinskoj tvrđavi obilježila su i dešavanja koja u svom epicentru nemaju muziku, a to su fudbal i moda. "Exit" je u subotu uspio da privuče oko 49.000 posjetilaca, saopštio je MUP Srbije.

Festival, koji je u Novom Sadu završen juče, seli se u Crnu Goru, gdje će nastupiti još neka od vodećih imena elektronske i pop scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije