Muzika

Amel Ćurić i Magdalena Bogić koračaju ka finalu

Amel Ćurić i Magdalena Bogić koračaju ka finalu
Amel Ćurić i Magdalena Bogić koračaju ka finalu

BEOGRAD - Magdalena Bogić i Amel Ćurić nastavljaju borbu za pobjednika muzičkog šoua "X Factor", a takmičenje je u ponedjeljak naveče napustila grupa "Anđeline".

Raspjevano veče s evrovizijskim singlovima takmičari su otvorili pjesmom "Hajde da ludujemo", s kojom je nekad popularna pjevačica Tajči predstavljala Jugoslaviju na "Eurosongu" 1990. godine.

Magdalena Bogić iz Jajca predstavila se pjesmom "Oro" Jelene Tomašević, koju je, kako je rekla prije nastupa, posvetila svojoj majci.

Šesnaestogodišnjakinja je osvojila srca publike koji su skandirali njeno ime nekoliko minuta, ali i žirija koji ju je pohvalio.

"Pokazuješ iz emisije u emisiju da vladaš različitim žanrovima. To je odlika odličnog pjevača, bilo je božanstveno", rekla je Aleksandra Kovač.

Tonči Huljić joj je uputio pohvale kazavši kako je potpuno formirana pjevačica, a Željko Joksimović je kazao da je "bogovski otpjevala" iako je prehlađena. Kada je na scenu izašao Amel Ćurić, Massimo Savić ga je najavio: "Amel je pjevač par excellence. Njegov nastup će ostaviti mnoge iznenađene. Amele, pusti glas".

I zapjevao je pjesmu "Lejla" od Hari Mata Harija. Otpjevao ju je emotivno i na svoj način, a publika je pjevala s njim uglas. Nakon nastupa publika je dugo uzvikivala "Amele, Amele". Kovačeva mu je rekla da je otpjevao božanstveno, a Joksimović je poručio da je uživao.

"Ako je pjesma bila pisana za Harija, njegov glas je violina, a ovo je bilo izvođenje pjesme sa pozicije saksofona. Otpjevao si je muški, na momente prljavo. Meni je originalna verzija malo prenježna sada kad sam čuo kako je ti pjevaš. Ovo je bilo perfektno", rekao je Massimo.

Amel je istakao kako mu je Massimo odličan mentor, kako je veoma brižan i da mu je svaki njegov savjet i više nego vrijedan.

Pjesmu spasa pjevali su "Anđeline" i Ilija Mihailović. Nakon glasanja žirija bilo je izjednačeno, pa je odluka donesena na osnovu glasova publike, koja je podržala Iliju. Specijalni gosti večeri bili su Nenad Knežević Knez i Lana Jurčević.

Sljedeće nedjelje, zahvaljujući glasovima samih finalista, u šou se vraća simpatična takmičarka iz Hrvatske Danijela Večerinović, koja će se svojim kolegama pridružiti već sljedeće nedjelje kada će tema emisije biti - ljubav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije