Muzika

Amel Ćurić iz BiH oduševio žiri

Amel Ćurić iz BiH oduševio žiri
Amel Ćurić iz BiH oduševio žiri

Amel Ćurić, poznat kao pobjednik prvog muzičkog takmičenja u BiH "OBN talenti", prijavio se na ovogodišnji "X Factor Adria" i izvođenjem pjesme "Bijelog dugmeta" "Da te bogdo ne volim" oduševio i žiri i publiku.

"Mi nemamo šta više tebe slušati ili provjeravati. Znam da si dobro prošao u Bosni i ovdje ćeš dobro proći. Nadam se da će ti se dogoditi pjesma jer pjesma odlučuje sve, pjesma koja je pisana za tebe, dogodi se tebi, ti je proživiš i ljudi se povežu s njom. To ti jedino fali", rekao mu je Massimo Savić.

Tonči Huljić je, takođe, pohvalio njegovu muzikalnost, kazavši kako je bio nježan, sirov i surov, što je sasvim odgovaralo pjesmi, dok je Aleksandra Kovač kazala kako je ispričao fantastičnu priču.

Nastup je zaključio Željko Joksimović kazavši kako misli da su upravo dobili finalistu.

U drugoj epizodi regionalnog muzičkog takmičenja "X Factor Adria" Bosna i Hercegovina imala je tri predstavnika, od kojih su dva prošla dalje.

Predstavila se i Mostarka Ajla Šuta, koja ima 19 godina i pohađa srednju muzičku školu. Otpjevala je Avičijevu pjesmu "Addicted To You".

"Vidim X faktor iza tih naočara. Volim to što si zarežala", rekao je Huljić.

Na šou se prijavio i 33-godišnji Oliver Jovanović iz Banjeluke, koji nažalost nije uspio ubijediti žiri da upravo on ima X faktor.

Upečatljiv je bio i kandidat koji je rodom iz Konga. Džonatan je uspio rasplesati žiri i na pozornici oživjeti zvukove svoje domovine. Iako je prošao na račun šarma, obećao je da će sljedeći puta pjevati na srpskom jer uživa u Srbiji i odlično se ondje provodi.

Velika prašina digla se oko mladog zagrebačkog učitelja pod umjetničkim imenom Leone Pavlašian. Nastupao je obučen u žensku odjeću, koju je do kraja nastupa skinuo i ostao samo u lancima i kožnom šortsu. Aleksandra je bila toliko oduševljena njegovim nastupom da mu je čak otpjevala pjesmu, ali nije prošao dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije