Muzika

"Apokalipso" izazvao euforiju

"Apokalipso" izazvao euforiju
"Apokalipso" izazvao euforiju

BANJALUKA - Darko Rundek je sa svojim "Cargo Triom" održao u nedjelju naveče u Banjaluci vjerovatno jedan od neobičnijih nastupa u svojoj karijeri jer je ova ekipa silom prilika koncertnu dvoranu morala zamijeniti restoranom.

"Tako je ispalo silom prilika. Ipak, ovo će biti neka vrsta 'predjela' za veći koncert, na adekvatnijem mjestu", kazao je Rundek prije nastupa.

Takođe, zbog VIP stolova postavljenih ispred bine stvorena je prilična udaljenost između sastava i publike koja je stajala, a i pored bojazni da neće biti mjesta za sve zbog ograničenog broja ulaznica, ipak niko nije ostao ispred "Aquane". Na izlazak slavne trojke moralo se pričekati sve do 22 časa, kada se na bini pojavio velikan ex-Yu rokenrola lično, u pratnji Izabel na violini, te Dušana Vranića Duce, koji je svirao čak osam instrumenata. Nakon što je čestitao svim okupljenima Vaskrs, zasvirao je uvod koji se nastavio u "Haustorov" hit  "Ja bi mog'o da mogu". Iako su na početku bili prisutni i manji tehnički problemi, "Cargo Trio" je svu pažnju posvetio što boljoj izvedbi, pa su se tako čule "U borbi sa silama", "Sanjala si da si sretna", "Li-la" i "Znak" sa posljednjeg albuma "Plavi avion", te nešto starije "Grane smo na vjetru" i "Ay, Carmela". Ipak, najveću reakciju publike, očekivano, izazvale su "Uzalud pitaš", te "Makedo", a "Trio" je izveo i "Kao da je bilo nekad" kao omaž kultnom rok sastavu "Ekatarina Velika".

Vrhunac nastupa je bilo obraćanje Vranića publici koja je sjedila, te ih je zamolio da za narednu izvedbu ustanu, a kada su salom odjeknuli akordi "Apokalipsa", Rundek je sišao sa bine i za tili čas se našao okružen publikom i glasovima koji su zajedno ispratili svaku riječ najpoznatijeg hita solo karijere ovog muzičara.

Nakon nešto više od 90 minuta uslijedila je emotivna, produžena verzija "Šala od svile", te istovremeno bila znak da je došao kraj koncerta, sa kojeg su svi, pa i Rundek, otišli zadovoljni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije