Muzika

Apsolutna dominacija harmonikaša u Rusiji

Apsolutna dominacija harmonikaša u Rusiji
Apsolutna dominacija harmonikaša u Rusiji

Mladi članovi Orkestra harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika nastavljaju da nižu međunarodne uspjehe, te su tako postali pobjednici 15. izdanja dječjeg festivala "Zemlja je naš zajednički dom", koji se od 18. aprila održava u Jekaterinburgu u Rusiji.

"Među 16 zemalja koje su učestvovale na festivalu apsolutni smo pobjednici", precizirao je Slavko Nikolić, vođa orkestra.

Gran pri je Orkestru harmonike u ponedjeljak naveče uručio Pavel Vladimirovič Krekov, ministar kulture sverdlovske oblasti, odnosno grada Jekaterinburga.

Nikolić je izrazio posebno zadovoljstvo što su, kako naglašava, srpskom tradicionalnom muzikom oduševili publiku i uspjeli da pobijede učesnike iz zemalja "od Rusije do Amerike".

Prva, druga i treća nagrada trebalo je da budu uručene juče, a koncert je, inače, održan u zgradi Filharmonije milionskog Jekaterinburga.

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika učestvovao je kao jedini predstavnik iz BiH na festivalu "Zemlja je naš zajednički dom", koji se održava svake druge godine.

Osim u takmičarskom, takođe su nastupili i u revijalnom dijelu festivala, a gostovali su i na ruskoj nacionalnoj televiziji, kao jedan od zapaženijih učesnika.

Ugljevički Orkestar harmonika učestvovao je ove godine i u kulturnom dijelu programa Olimpijade u Sočiju.

Široj javnosti postali su prepoznatljivi nakon veoma uspješnog nastupa u TV šou "Ja imam talenat", koji se prikazivao na RTS prošle godine, gdje su uspjeli da stignu do samog finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije