Muzika

AzRaH snimila spot za novu pjesmu

AzRaH snimila spot za novu pjesmu
AzRaH snimila spot za novu pjesmu

SARAJEVO - Bh. pjevačica s adresom u Beču Azra Halilović, koja nastupa pod umjetničkim imenom AzRaH, snimila je spot za novu pjesmu "Sabah El Kheir".

"Ova pjesma ima primjese orijentalne muzike, a snimala sam je u studiju Adnana Mušanovića. Kroz orijentalne elemente Adnanu je uspjelo da ukrasi ovu nježnu pjesmu i dočara njenu senzibilnost te prenese poruku ljubavi. Za ovu pjesmu u saradnji s 'Hayat Productionom' sam uradila i spot, koji ću predstaviti uskoro", kaže AzraH.

U spotu se, pored bh. pjevačice pojavljuju dječak Amir Bublin i djevojčica Iman Osmanagić, koji su na pjevačicu, ali i cijeli tim ljudi ostavili poseban dojam.

"U spotu Iman je glumila gluhonijemu djevojčicu i prevela cijelu pjesmu na znakovni jezik. Mlada Iman je bila tokom snimanja spota u pratnji njene majke, koja je gluhonijema. Cijela familija je gluhonijema, jedini član u porodici je Iman koja ima sluh i koja se sporazumijeva sa svojom familijom na znakovnom jeziku. Ovakve ljude zovem herojima, malim herojima, koji se snalaze i bore kroz život, a pored toga su vedro nasmijani i dobri ljudi. Na ovaj način sam željela isto da obratim pažnju na ovu društvenu manjinu u Bosni i Hercegovini, za koju smatram da se previše malo podržava i na ovaj način dočaram muziku onima koji nisu u stanju da je slušaju", rekla je AzRaH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije