Muzika

Banjalučanin od žirija dobio pet "da"

Banjalučanin od žirija dobio pet "da"
Banjalučanin od žirija dobio pet "da"

Mladi banjalučki pjevač Saša Đurić (27) oduševio je u subotu naveče žiri muzičkog takmičenja "Pinkove zvezde"i sa pet "da" prošao u drugi krug.

Đurić je prvo izvodio numeru "Da si tu" Ace Pejovića, a potom i pjesmu Željka Joksimovića "Devojka", kojom je definitivno oborio petočlani žiri sastavljen od renomiranih muzičkih imena.

"Hvala svima na čestitkama. Ljudi, zapaliće mi se telefon zbog svih vas koji ste uvijek bili uz mene. U sljedećem krugu to mora biti za još jednu nijansu bolje", napisao je Đurić na svom Facebook profilu nakon takmičenja.

On je juče u izjavi za "Nezavisne" naveo da je to takmičenje šansa da se pokaže u najboljem svjetlu milionskoj populaciji na Balkanu. Otkrio je da nije imao tremu, ali da se bojao za svoje zdravlje koje mu je sedmicu prije bilo narušeno. No, uspio je da riješi problem prirodnim metodama.

"Sada se nastojim još bolje spremiti za naredni krug i daću sve od sebe da stignem do finala. A i ako ne, za mene je ovo već veliki uspjeh, da od 6.000 prijavljenih kandidata uđem u najuži krug od 60 koji su dobili peticu", istakao je Đurić.

Za ovaj zapaženi rezultat može zahvaliti i dugogodišnjem profesionalnom radu, s obzirom na to da iza sebe već ima jedan objavljeni album pod nazivom "Kriminal", koji je izdao 2011. godine. Nakon toga takođe je nastavio rad na autorskim numerama, te je krajem prošle godine pažnju javnosti opet skrenuo na sebe objavivši pjesmu i spot "Srce pamet ne pita".

Đurić, koji se muzikom bavi od desete godine, završio je srednju Muzičku školu "Vlado Milošević", a potom i Akademiju umjetnosti u Banjaluci.

Osim njega, plasman u drugi krug takmičenja "Pinkove zvezde" izborili su Aleksandar Živanović, Darko Jovanović, Predrag Vitorović, Ermin Suljić, Vladimir Krunić, Renata Lovasova, Emir Brunčević, Milena Roknić i Andrijana Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije