Muzika

Banjalučanin režira koncert Miligrama

Banjalučanin režira koncert Miligrama
Banjalučanin režira koncert Miligrama

Zahvaljujući trudu, radu, kreativnoj energiji i vjeri u posao kojim se bavi, Mišo Kočić, šef realizatora na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS), dobio je priliku da režira koncert benda "Miligram", koji će 29. novembra biti održan u "Kombank areni" u Beogradu.

Kočić je, takođe, bio angažovan na humanitarnom koncertu koji je ovaj sastav održao u junu u Banjaluci, a upravo zahvaljujući tome ostali su u kontaktu i ubrzo je uslijedio poziv od Aleksandra Milića, frontmena "Miligrama", da radi i režiju njihovog velikog nastupa u Beogradu.

"Ekipa koja je radila njihov koncert u Banjaluci i ja dali smo sve od sebe da to bude na jednom zavidnom nivou. Očigledno je da smo bili na visini zadatka, što nam je veoma bitno, s obzirom na to da je naš region veoma plodonosan kada je ova vrsta posla u pitanju i ima dosta ljudi koji ga rade perfektno", istakao je Kočić.

Na njegovom stolu odnedavno je i spisak kompozicija koje će "Miligram" izvoditi, a nada se da će uz specijalne efekte i svjetlo uspjeti da prenese pozitivnu energiju iz dvorane i gledaocima na malim ekranima.

"Biće to izazov u svakom smislu, prvi put 'Arena', Beograd, susret s novom tehnikom, ljudima. U svakom slučaju, jedna novina za nas. Dakle, ne idem sam, već će tu biti i ekipa s RTRS, video-mikser i nekoliko kamermana", navodi on.

Otkriva da je scena već gotova, kao i da je angažovana ekipa iz Beograda koja radi DJ-ing i svjetlo, dok će njegov dio posla, u saradnji s njima, biti da svi ti tehnički momenti dobiju poseban izgled, kako bi režija bila na što boljem nivou.

Napominje da je najbitnije da uprati i izabere ključne momente, na koje je neophodno staviti akcenat, ali da je olakšavajuća okolnost to što već ima iskustva s ovim bendom, te se nada da će i u "Areni" sve proteći na najbolji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije