Muzika

Banjalučka "Alexandria" priprema novi spot: Grade "Zidove"

Banjalučka "Alexandria" priprema novi spot: Grade "Zidove"
Banjalučka "Alexandria" priprema novi spot: Grade "Zidove"

Banjalučka grupa "Alexandria", koju čine momci koji su svoju kreativnost uskladili s ljubavlju prema muzici i stihovima, snimila je na Trgu Krajine spot za pjesmu" Zidovi".

Spot i pjesma "Zidovi" predstaviće novi EP (maxi singl) pod nazivom "2170", za koji je promocija u sklopu "Zimzograda" planirana za 29. decembar.

"Ideja ovog spota je da nismo htjeli praviti još jedan spot koji se uklapa u standard snimanja, tako da u njemu nema gitara, bubnjeva, mikrofona i grandioznih svjetala i šta već. Ovdje je ideja da se kroz tekst i poentu pjesme prođe kroz što je moguće veću socijalnu lepezu različitih ljudi, različitih godina i statusa, a da bi se u potpunosti mogla objasniti poenta, potrebno je čuti pjesmu i vidjeti spot, naravno", istakao je Tibort Tišma, frontmen benda.

Objašnjava da su scene snimane širom Banjaluke, ali je akcenat zapravo na likovima koji tumače tekst i poentu pjesme, tako da se, kako kaže, nisu pretjerano trudili da scene imaju sliku od koje zastaje dah i da se služe trikovima koji odvlače pažnju od pjesme.

"Neću reći da ima nešto loše u tome, štaviše, video i audio zapisi su u koheziji. Iz veoma dobrih razloga i simbioza oni treba da pokušaju da dočaraju poentu onoga što su autori htijeli reći, ali za ovaj spot smo odlučili da je najbolji način da se ideja prenese taj da zapravo likovi kroz svoje doživljaje pretoče emocije na ekran", dodaje Tibor.

Navodi da je posljednjih sedam mjeseci proveo u Sidneju, gdje je imao priliku da radi na novom materijalu u jednom potpuno drugačijem okruženju.

"Rad na novom EP-u bilo je dosad najbolje iskustvo u studiju, gdje nisam bio ograničen vremenom niti rokom određenih datuma. Ideja je bila da promjena sredine utiče na maštu i stvaralaštvo u novom kontekstu", kaže on.

Dodaje da će u narednoj godine početi s novim izdanjem "Alexandrije" i novim spotovima, a pritom planiraju i samostalni koncert u Banjaluci.

Najbolje od Sidneja  

Tibor Tišma navodi da je posljednjih sedam mjeseci proveo u Sidneju, gdje je radio na novom materijalu u jednom potpuno drugačijem okruženju.

"Rad na novom EP-u je bilo dosad najbolje iskustvo u studiju, gdje nisam bio ograničen vremenom niti rokom određenih datuma. Ideja je bila da promjena sredine utiče na maštu i stvaralaštvo u novom kontekstu", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije