Muzika

Banjalučki tamburaši gostovali u Modriči

Banjalučki tamburaši gostovali u Modriči
Banjalučki tamburaši gostovali u Modriči

MODRIČA - Kamerni orkestar Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke, pod vođstvom Branka Davidovića, održao je u utorak naveče cjelovečernji koncert u Modriči.

Koncert su svojim izvanrednim pjevačkim sposobnostima uljepšali solisti Ljubomir Trbojević i Marija Krivokuća.

Modrička publika je s oduševljenjem i radošću prihvatila koncert, te gromoglasnim aplauzima ispraćala svaku kompoziciju.

Koncert je održan u okviru projekta "Tamburaški čas", koji realizuje Evropski tamburaški savez, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS u programu "Dostupnost kulture".

Branko Davidović, rukovodilac orkestra i predsjednik Evropskog tamburaškog saveza, rekao je da se "Tamburaški čas" realizuje u BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Češkoj, Austriji, Sloveniji i Crnoj Gori.

"Gradski tamburaški orkestar projektom 'Tamburaški čas' ima zadatak da doprinese upoznavanju, očuvanju i promociji kulturne baštine Republike Srpske, a cilj je  motivacija mladih za očuvanje muzičkog nasljeđa i kulturne tradicije prostora na kome žive", istakao je Davidović.

Grupa zaljubljenika u tamburu osnovala je početkom 2011. Gradski tamburaški orkestar, sa željom da se publici pokaže da je tambura nešto više od instrumenta koji prati folklorni ansambl.

Ovaj orkestar ima oko 50 aktivnih članova, a članovi čine veliki izvođački sastav, kamerni ansambl i pionirski sastav.

Orkestar okuplja sve profesije, od učenika do univerzitetskih profesora, i sve generacije tako da sviraju tamburaši od 7 do 77 godina.

Nastup u Modriči prvo je gostovanje Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke u Modriči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije