Muzika

Banjalučki tamburaši proslavili 13. rođendan

Banjalučki tamburaši proslavili 13. rođendan
Banjalučki tamburaši proslavili 13. rođendan

BANJALUKA - Nastupom najmlađih polaznika škole tambure u srijedu naveče u koncertnoj sali banjalučkog Kulturnog centra Banski dvor otvorena je svečana akademija Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka (GTOB).

Riječ je o koncertu koji GTOB organizuje svake godine, kako bi pružio slušaocima presjek onoga što se u orkestru dešava tokom navedenog perioda i na kojem sviraju svi članovi orkestra. Ovom prilikom proslavili su i 13 godina, a predstavilo se preko 70 članova orkestra svih uzrasta.

Tako su, nakon pionira koji se druže sa tamburicom svega godinu dana, na binu izašle njihove kolege nešto starijeg uzrasta, te predstavili ono što su naučili u istoj školi kroz dvije kompozicije. Mjesto su prepustili Kamernom ansamblu GTOB, popularno nazvanom veteranima, koji njeguju specifičan zvuk, a ogleda se u starogradskoj romansi, karakterističnoj za tamburu, a završnicu je obilježio nastup Velikog izvođačkog sastava.

Dodijeljena su i specijalna priznanja, jubilarne značke, kojima su se okitili Aleksandra Radović, Bojan Grebenar, Saša Jokanović i Žarko Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije