Muzika

Banjaluka ugostila regionalne zvijezde

Banjaluka ugostila regionalne zvijezde
Banjaluka ugostila regionalne zvijezde

Željko Samardžić, Goca Tržan, Nina Badrić, Milica Todorović, sastav "Van Gogh", samo su neki od izvođača koji su u utorak naveče gotovo tri sata zabavljali publiku u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci na 18. muzičkoj manifestaciji "Oskar popularnosti".

Brojni izvođači iz regiona došli su u grad na Vrbasu kako bi i ove godine preuzeli svoj "Oskar", a domaća publika, već naviknuta na dobru zabavu, popunila je "Borik" gotovo do posljednjeg mjesta.

"Oskar popularnosti" za najbolji pop album dobile su "Frajle", dok je ova muzička nagrada u konkurenciji najbolji pop pjevač završila u rukama Željka Samardžića, a najbolja pop pjevačica je Goca Tržan.

Dobro raspoložene djevojke iz sastava "Frajle" potvrdile su da im je Banjaluka talična.

"Ovde sa publikom osećamo posebnu energiju, a nagrada je potvrda da su trud, rad, volja i želja koje ulažemo u našu muziku prepoznati i priznati. To je dodatni motiv i obaveza da budemo samo još bolje i svaki put drugačije i kreativnije", istakle su one.

Pored regionalnih muzičkih imena, na ovogodišnjem "Oskaru" nastupili su i izvođači iz Banjaluke - Dado Glišić, Lukijan Ivanović i duo "Aifel".

Na sceni su se smjenjivali folk i pop muzičari, ali i glumac Andrija Milošević, koji je svog "Oskara" dobio za komičara godine, te izvodeći numeru iz jedne od svojih predstava pokazao zašto je baš to priznanje završilo u njegovim rukama.

Pažnju snažnijeg pola u publici svojim izgledom su plijenile mlade pjevačice Milica Pavlović, Radmila Manojlović i Milica Todorović, ali je svojom pojavom posebno oduševljenje izazvala popularna violončelistkinja iz Hrvatske Ana Rucner. U ultrakratkoj haljini Rucnerova je na čelu izvodila neke od najpoznatijih svjetskih numera, a salve aplauza nisu izostale.

Zanimljiv nastup imao je i bend "Van Gogh", publiku su oduševili kada su od jednog snimatelja uzeli kameru, a potom se i našli u prvim redovima.

"Prošla godina za nas je bila sjajna. Objavili smo album, a bilo je i mnogo koncerata i značajnih nagrada. Nadam se da će i ova godina proteći podjednako. Bližimo se 30. godišnjici rada i postojanja grupe i drago mi je da smo ovu jednu nagradu poklonili banjalučkoj publici", istakao je Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda.

Publika, koju je činila uglavnom mlađa populacija, vidno zadovoljna napustila je "Borik", a jedna od posjetiteljki, Biljana Vidović, kazala je da je isključivo došla kako bi vidjela i čula svoje muzičke miljenike Baneta Mojićevića, "Lexington band" i Željka Samardžića.

Otkrila je da je podjednako uživala i u interpretacijama Goce Tržan i Milice Todorović, te dodala da joj je drago da postoji manifestacija tog tipa u Banjaluci. Ipak, neki su ostali razočarani jer po svoj "Oskar" nisu došli Aca Lukas, Ivana Selakov i Jelena Rozga.

Organizator "Oskara popularnosti" je Agencija "Queen estrada" iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije