Muzika

BiH treba da ide na Eurosong

BiH treba da ide na Eurosong
BiH treba da ide na Eurosong

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) potpisala je službenu prijavu učešća naše zemlje na 60. "Eurosongu", koji će biti održan u maju 2015. godine u Beču u Austriji, ali još je neizvjesno da li će do 10. oktobra, do kada treba potvrditi učešće, sakupiti potrebni novac.

"Veliko je pitanje hoće li naša zemlja sljedeće godine imati svog predstavnika. Odluka još nije  pala. Ekonomska računica postala je baza događaja. Starta za 'Eurosong' nema bez najmanje 40.000 maraka, koje BHRT mora uplatiti, pa tek onda krenuti sa kovanjem planova i realizovanjem cijelog projekta", rekao je Dejan Kukrić, urednik zabavnog i muzičkog progama BHRT-a. Iako je BiH nakon poplava pala u još dublju krizu, on smatra da bi izostanak sa jubilarnog "Eurosonga" bio veliki gubitak.

"Mislim da je Bosni i Hercegovini 'Evrovizija' potrebna jer se u okviru tog programa za ime BiH čulo u pozitivnom smislu. Od 2004. godine naša zemlja jedna je od najuspješnijih, sa konstantnim nastupima u finalima i vrlo dobrim plasmanima, mahom među top 10", ističe on.

Maja Tatić, urednik Muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske, koja je 2002. godine BiH predstavljala na ovom prestižnom takmičenju, takođe smatra da bi naša zemlja trebalo da učestvuje na muzičkom takmičenju u Beču.

"Nije uopšte važno koji će nas izvođač predstavljati, da li iz Federacije BiH ili Republike Srpske, bitno je da pjesma bude kvalitetna i da nas predstavi na najbolji način", navodi ona.

I Igor Vukojević, bh. pjevač koji se dva puta borio za odlazak na "Eurosong", smatra da bi bila velika šteta da ponovo odustanemo.

Za razliku od BiH, Srbija je već obezbijedila sredstva za učešće u popularnom šouu, sa kojeg su izostali ove godine. Naime, Radio-televizija Srbije sakupila je 350.000 evra za ove svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije