Muzika

Bluzeri opravdali zvjezdani status

Bluzeri opravdali zvjezdani status
Bluzeri opravdali zvjezdani status

Zagrebački Otok mladosti na Jarunu okupiralo je u utorak oko 20.000 ljudi, kako bi svjedočili dugo iščekivanom nastupu grupe "The Black Keys", drugog dana festivala "INmusic".

Najpoznatiji bluz rok tandem današnjice okupio je nepregledno mnoštvo posjetilaca, koji su se smjestili pred glavnu festivalsku binu, a ranim dolaskom prije početka svirke pokazali koliko su "The Black Keys" željeni na prostorima Balkana.

Momci su predstavili publici pjesme sa nedavnog izdanja "Turn Blue", ali naravno nisu zaboravili ni starije momente iz prilično bogate diskografske karijere, a među prisutnima se moglo čuti kako su "The Black Keys" definitivno ispunili očekivanja, te da su s pravom najavljivani kao najveće zvijezde festivala.

I prije samog izlaska Dena Auerbaha i Patrika Karnija na glavnu pozornicu "INmusic" festivala, duž festivalskog Otoka mladosti nastupali su sjajni izvođači.

Nekoliko minuta nakon 17 časova program je započeo nastup sve popularnijeg zagrebačkog rok dvojca "Gatuzo", da bi se u veče lagano ušlo uz koncert keltskih pank rokera "Flogging Molly", koje zagrebačka publika jako dobro poznaje i čiji su nastupi odavno prepoznati kao garancija odlične zabave.

"Bombino", koji je svojim pustinjskim bluz ritmovima bio velika nepoznanica okupljenoj publici, u samo nekoliko početnih pjesama osvojio je sve koji su tog trenutka nalazili ispred "World stagea". Čovjek kojeg je u muzičkom smislu otkrio upravo Auerbah u sat vremena nastupa osigurao je svoje mjesto kod ljubitelja "world" muzike i nema nikakve sumnje da ga uskoro neće čekati još nastupa širom regiona.

Posjetioci festivala uživali su i u nastupima grupe "Wolfmother", rokera iz Australije, a na svoje su došli i ljubitelji pozorišta, koji su imali priliku vidjeti Senku Bulić kao Peti Smit. Festivalsko "kINo Motovun" projektovalo je film o "Gogol Bordellu", a "Balkan stage" bio je još jednom prostor zabave za one sa najviše energije. Deveti "INmusic" će večeras biti završen nastupima "Pixies", MGMT, "Digitalism" i Vlade Divljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije