Muzika

Brane bh. boje

Brane bh. boje
Brane bh. boje

Metal bend iz Banjaluke "Logic System Disorder" nastupiće u petak na "Underwall festivalu" u Zadru, kao jedini predstavnik BiH.

Dvodnevni festival je nastao na inicijativu hrvatskih metal bendova i fanova te vrste muzike, kako bi se osnažila ovdašnja metal scena i pružila prilika bendovima da zajedno sa međunarodnim metal velikanima dijele festivalsku pozornicu.

Vokal benda "Logic System Disorder" Dario Glavonjić pojašnjava da je prvenstveno "Underwall festival" trebalo da bude "Burning Sea Festival" na kom je trebalo da nastupe neki od najvećih svjetskih metal bendova, poput "King Diamonda", "Hatebreeda", "Iced Eartha" i gdje je trebalo da se pojave i oni.

"Međutim, Republika Hrvatska je stavila porez na festivalske ulaznice od 25 odsto, pa su organizatori otkazali festival zbog prevelikih troškova i zajedno sa hrvatskim bendovima organizovali zamjenski i manji - "Underwall festival". "Nastup smo obezbijedili mojim stalnim kontaktom sa organizatorom i njegovim interesovanjem za naš nastup", istakao je Glavonjić.

Prema njegovim riječima, na "Burning Sea Festivalu" je trebalo da bude nekoliko bendova iz cijele BiH, ali kada je napravljen zamjenski "Underwall festival", organizatori su izabrali njih kao jedini bh. bend koji će se predstaviti na festivalu, što je za ove mlade i perspektivne momke, kažu, velika čast i privilegija.

"Za nas je velika stvar to što sviramo na jednom takvom festivalu, gdje ćemo se družiti sa dosta hrvatskih i stranih bendova kao i sa velikanima 'Destrucion' i 'Xentrix', kao i našim velikim prijateljima i odličnim bendom 'Cold Snap'", istakao je Glavonjić.

Nastojaće, dodaje, da se u Zadru predstave u najboljem svjetlu, a njihov repertoar će činiti sedam autorskih numera.

"Logic System Disorder" je bend koji je nastao u septembru prošle godine, a pored Glavonjića čine ga gitarista Bojan Bujić, basista Karlo Tomić, bubnjar Dario Ilinčić i Srđan Gverić, zamjenski basista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije