Muzika

Brojni koncerti u BiH i regionu povodom Dana žena

Brojni koncerti u BiH i regionu povodom Dana žena
Brojni koncerti u BiH i regionu povodom Dana žena

"Niti jedna žena nije toliko skupa, da je ne bi mogao iskrenom ljubavi kupiti. Ali ni toliko jeftina, da se proda za šaku laži...", riječi su kojima je ženu opisao Đorđe Balašević, jedan od najpopularnijih muzičara regiona.

A, osmijeh na licu svojih ljepših polovina muškarci će ove subote, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, veoma jednostavno izmamiti zahvaljujući i koncertima kojih će u regionu biti mnogo, pa je odlazak na neki nastup pravi poklon.

Sarajevske dame u Domu mladih će zabavljati Massimo Savić, koji ovih dana ima veoma uspješnu turneju po gradovima BiH, a priznaje da njegove numere najviše poklonika i imaju među ženama.

"Žena odlučuje da li ćeš biti zvijezda ili ne. Žene, iako ne muziciraju, one slušaju glazbu, one same po sebi imaju instinkt koji ih privlači glazbi. Ženski senzibilitet prvi prihvaća ono što ja radim, a potom dolaze ljudi koji se druže sa tim ženama i koji poslušaju preporuku", kazao je Savić.

Za dame u gradu na Vrbasu u banjalučkoj dvorani "Borik" će pjevati pop-rok grupa "Galija". To će zasigurno biti veče u kojem neće nedostajati neprolaznih hitova, poput "Digni ruku", "Da li si spavala", "Na tvojim usnama" ili "Trube". 

Ni veći gradovi u državama regiona neće ostati bez dobrih koncerata, koji su organizovani povodom 8. marta. Tako će u beogradskoj "Kombank areni" nastupiti zagrebački pop-rok sastav "Parni valjak".

"Mostar Sevdah Reunion" neprolazne hitove tradicionalne muzike izvodiće u Osijeku

"Dan žena, 8. mart, je poseban datum u godini kada posvećujemo više pažnje ženama u našem životu. Naše pjesme su većinom ljubavne tematike i srećni smo što žene čine veći dio naše publike", naveli su članovi "Parnog valjka".

U beogradskom Domu sindikata žene, ali i njihove pratioce, će zabavljati Kemal Monteno. Legendarni kantautor će, uz brojne stare hitove koncertno promovisati novi album "Šta ti je život". U glavnom gradu Srbije nastupiće i Dado Topić, čiji je koncert povodom 8. marta zakazan u klubu "Gun".

Legendarni šabački punk-rock sastav "Goblini" održaće veliki solistički koncert u "Hali sportova" u Novom Beogradu. Oni su najavili pravu feštu te otkrili da za pripadnice ljepšeg pola pripremaju iznenađenje.

Bajaga i njegovi "Instruktori" svojim će tekstovima i muzikom ove subote uveseljavati sve one koji se nađu u Tvornici kulture u Zagrebu. Na tri koncerta, koja održava u Zagrebu, Bajaga obilježava 30 godina karijere, a sve se dobro poklopilo i sa Danom žena.

"Mostar Sevdah Reunion" neprolazne hitove tradicionalne muzike izvodiće u "Esseker centru" u Osijeku, a u tom gradu će za žene pjevati i "Darkwood Dub" i "Kanda, Kondža & Nebojša".

Godinama očekivan i dugo pripreman, koncert Željka Joksimovića u Splitu održaće se ove subote u "Spaladium areni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije